Με αφορμή το σεμινάριο εκπαίδευσης πυροσβεστών, που πραγματοποιήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε, στο Πολύκεντρο του Δήμου Φαιστού, ομάδα Αξιωματικών αποτελούμενη από τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηρακλείου, Πύραρχο Δαμουλάκη Εμμανουήλ, καθώς και τον Διοικητή του Πυροσβεστικού κλιμακίου Μοιρών, Πυραγό Μούργκα Δημήτριο, συναντήθηκαν με τους Αντιδημάρχους του Δήμου Φαιστού κκ. Νικολιδάκη, Πρωτογεράκη, Ρομπογιαννάκη.
Αντικείμενο της συνάντησης, η οποία έγινε στο Δημαρχείο Φαιστού στις Μοίρες, ήταν ο προγραμματισμός των απαιτούμενων ενεργειών πυροπροστασίας ενόψει και της νέας καλοκαιρινής περιόδου. Στη σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων, τόσο από την μεριά της Δημοτικής Αρχής, τόσο και από τη μεριά της Πυροσβεστικής τονίστηκαν τα μέτρα που πρέπει να παρθούν σε επίπεδο πολιτικής προστασίας καθώς και τα προβλήματα που υπάρχουν για την καταπολέμηση των πυρκαγιών.
Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε στο Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηρακλείου η εσπερίδα που διοργάνωσε την περασμένη εβδομάδα ο Δήμος Φαιστού σχετικά με τη βιομάζα και τους εναλλακτικούς τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας. Έδειξε δε ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την πλευρά της Υπηρεσίας, στο κομμάτι την μεταποίησης των κλαδιών ελιάς τα οποία καίγονται σε μεγάλες ποσότητες αυτή την περίοδο από τους καλλιεργητές, ενέργεια που αυτομάτως την καθιστά επικίνδυνη στην πρόκληση πυρκαγιάς. 
Στην ατζέντα της ενημέρωσης συζητήθηκαν επίσης, θέματα όπως η έλλειψη σε εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς και η συμβολή της τοπικής κοινωνίας στους τομείς της πρόληψης και της καταπολέμησης των πυρκαγιών. Στην κατεύθυνση αυτή επισημάνθηκε η ανάγκη συντήρησης και λειτουργίας των υφιστάμενων υποδομών πυροφύλαξης κατά την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου. 
Όλοι οι φορείς στο τέλος της συνάντησης συμφώνησαν, να οργανώσουν από κοινού δράσεις με τη βοήθεια εθελοντών πολιτών σε ζητήματα που αφορούν την προστασία και την ανάδειξη του φυσικού πλούτου της περιοχής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook