Δεκαοκτώ άνθρωποι, εκ των οποίων οι 15 ήταν παράνομοι μετανάστες από το Αφγανιστάν, κάηκαν ζωντανοί σήμερα σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στο νοτιοανατολικό Ιράν, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο της χώρας Irna, επικαλούμενο έναν τοπικό αξιωματούχο.

Το αυτοκίνητο που μετέφερε τους Αφγανούς προσέκρουσε μετωπικά με ένα ημιφορτηγό στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα. Το φορτηγάκι μετέφερε λαθραίο πετρέλαιο στα σύνορα με το Πακιστάν, όπου η τιμή των καυσίμων είναι πολύ υψηλότερη. Και τα δύο οχήματα τυλίχθηκαν στις φλόγες με αποτέλεσμα να σκοτωθούν όλοι οι επιβαίνοντες σε αυτά.

Στο πρώτο, ένα επιβατηγό ιρανικής κατασκευής που υπό φυσιολογικές συνθήκες μπορεί να μεταφέρει το πολύ πέντε άτομα, είχαν στριμωχτεί ο Ιρανός οδηγός και οι 15 Αφγανοί.

Το ιρανικό οδικό δίκτυο θεωρείται από τα πιο επικίνδυνα στον κόσμο. Τη δεκαετία του 1990, όταν σε όλη τη χώρα κυκλοφορούσαν περίπου 4 εκατομμύρια αυτοκίνητα, οι νεκροί από τροχαία δυστυχήματα έφταναν τους 28.000 κάθε χρόνο. Τα δύο τελευταία χρόνια, ενώ τα αυτοκίνητα τετραπλασιάστηκαν, ο αριθμός των θυμάτων έχει μειωθεί σε 20.000 ετησίως.

Τα τσουχτερά πρόστιμα και η παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων στους δρόμους θεωρείται ότι οδήγησαν στη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς των Ιρανών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών του Ιράν στη χώρα ζουν νόμιμα 850.000 Αφγανοί, ωστόσο οι παράνομοι εργάτες υπολογίζονται σε περίπου 1 εκατομμύριο.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook