Για τις ΗΠΑ θα ταξιδέψει η μαθήτρια της Α’ τάξης του Γενικού Λυκείου Νεάπολης Χαρά Παπαστεφανάκη φιλοξενούμενη από το πρόγραμμα Benjamin Franklin Transatlantic Fellows Summer Institute μαζί με ένα ακόμα συνομήλικο της από την χώρα μας.

Επιλέχτηκε να συμμετάσχει από τις 30 Ιουνίου έως και τις 27 Ιουλίου σε ένα πρόγραμμα που υποστηρίζει η Αμερικανική πρεσβεία με διοργανωτή το Ινστιτούτο Benjamin Franklin προσφέροντας δυο υποτροφίες σε Έλληνες/Ελληνίδες μαθητές/μαθήτριες στις ΗΠΑ τον Ιούλιο του 2013 τεσσάρων εβδομάδων μαζί με άλλους 50 μαθητές από διαφορετικές χώρες ηλικίας 16-18 ετών.

Το Θερινό Ινστιτούτο δίδει την ευκαιρία στους νέους να συμμετάσχουν σε ένα εντατικό πρόγραμμα ανταλλαγών που επικεντρώνει την προσοχή του στα παγκόσμια θέματα που Αμερικανοί και Ευρωπαίοι νέοι αντιμετωπίζουν στις δυο ακτές του Ατλαντικού. Οι μαθητές θα συμμετάσχουν σε ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων όπως εκπαιδευτικά σεμινάρια, εργαστήρια, κοινοτικά προγράμματα, εκπαιδευτικές επισκέψεις και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Η μαθήτρια από τη Νεάπολης δηλώνει ενθουσιασμένη ενώ ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι έχει επιλεγεί να ταξιδέψει στην άλλη άκρη του ατλαντικού και να επισκεφθεί τις ΗΠΑ.

Η Χαρα μίλησε στην ΑΝΑΤΟΛΗ για αυτή της την επιτυχία λέγοντας ότι ήξερε από την αρχή ότι είχε ελάχιστες πιθανότητες. «Όταν ο καθηγητής των Αγγλικών μας κ. Γιώργος Μουρτσιουδης μας είχε ενημερώσει σχετικά με αυτό το πρόγραμμα μας είχε πει να κάνουμε τις αιτήσεις μας όσοι ενδιαφερόμαστε αλλά να ξέρουμε ότι οι πιθανότητες είναι πολύ λίγες όταν μάλιστα στην αρχή είχαμε την ενημέρωση ότι θα ήταν ένας ο μαθητής από την χώρα μας που θα συμμετείχε φέτος.

Λίγες μέρες πριν λήξη η προθεσμία έστειλα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο αρμόδιο γραφείο της Αμερικανικής πρεσβείας την αίτηση μου γράφοντας όλες εκείνες τις σκέψεις μου για τους λόγους που θα ήθελα να συμμετάσχω στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και τις συστατικές επιστολές που πήρα από καθηγήτριες μου στα αγγλικά.

Με ενημέρωσαν ότι είχα επιλεγεί στους 10 και τότε πραγματικά ένοιωσα ότι ήμουν πολύ κοντά για την τελική επιλογή, όμως και αυτό αν μην συνέβαινε ήμουν πολύ ικανοποιημένη ακόμα και μέσα στην δεκάδα των μαθητών. Όποτε φαντάζεστε την χαρά μου που έχω τελικά επιλεγεί!

Μου αρέσουν οι ξένες γλώσσες, να μαθαίνω την κουλτούρα και τον πολιτισμό άλλων χωρών και να λαμβάνω μέρος σε διάφορες δράσεις. Ξέρω ότι ο μήνας που θα βρίσκομαι εκεί δεν θα είναι μήνας διακοπών με την έννοια της ξεκούρασης και της ψυχαγωγίας, τα μαθήματα θα είναι εντατικά και το πρόγραμμα πολύ φορτωμένο, παρόλα αυτά όμως θα είναι σίγουρα εμπειρία ζωής για μένα από την στιγμή μάλιστα που ουδέποτε έχω ταξιδέψει εκτός Ελλάδας ούτε και έχω μπει ξανά σε αεροπλάνο.» είπε με ενθουσιασμό η Χαρά που βρίσκεται ήδη σε τακτική επικοινωνία με το αρμόδιο γραφείο της Αμερικανικής πρεσβείας για την προετοιμασία του ταξιδιού.

e-fonien.blogspot.gr/ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook