Το Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση απατώντας στα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο Σύλλογο.

Το περιεχόμενό της έχει ως εξής:

Στην πιο δύσκολη εποχή του ελληνικού εμπορίου και με το 90% των επιχειρήσεων να αντιμετωπίζει προβλήματα επιβίωσης η πλειοψηφία του συμβουλίου του Εμπορικού συλλόγου Χανίων έλαβε μια συγκεκριμένη απόφαση για αναδιάρθρωση.

Η απόφαση δεν ελήφθη τυχαία ούτε και έγινε ξαφνικά σε ένα βράδυ. Μια σειρά γεγονότων που σχετίζονται με την μη αποδοτική λειτουργία του συμβουλίου και ενέργειες ενάντια στο συμφέρον των συναδέλφων, οδήγησε σε αυτήν την απόφαση που εκφράζει την πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ.

Για την καλύτερη προστασία του έργου, της ιστορίας και της φήμης του συλλόγου δεν θα αναφερθούμε δημόσια στα γεγονότα που μεσολάβησαν για να μην θιγούν καταστάσεις και ονόματα αλλά θα ενημερώσουμε όλα τα μέλη μας μέσω επιστολής και email, θεωρώντας ότι είμαστε υπόλογοι μόνο στον Εμπορικό κόσμο των Χανίων και πουθενά αλλού.

Δυστυχώς από την επόμενη κιόλας μέρα της νόμιμης αναδιάρθρωσης του Δ.Σ. δεχτήκαμε έναν «πόλεμο» άνευ προηγουμένου για την νομιμότητα της απόφασης.
Κατά την άποψη μας, του νομικού μας συμβούλου και με βάση το καταστατικό η απόφαση είναι απόλυτα νόμιμη.

Η απόφαση νομιμότητας επιβεβαιώθηκε και από το Δικαστήριο το οποίο 2 φορές δεν ενέκρινε τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η μειοψηφία για αναστολή της απόφασης. Δυστυχώς ο «πόλεμος» πήρε και διαστάσεις αφού η συγκεκριμένη μειοψηφία των τριών ανθρώπων θέλησε να βγαίνει συνεχώς στα ΜΜΕ και να κάνει δηλώσεις πλήττοντας ανεπανόρθωτα το σύλλογο. Δηλώσεις περί πραξικοπήματος και άλλων τέτοιων χαρακτηρισμών τις επιστρέφουμε πίσω και απαντάμε:

Πραξικόπημα και κατά συνέπεια τέτοιου είδους νοοτροπίες υφίσταται όταν η μειοψηφία επιβάλλεται στους πολλούς και ποτέ το αντίθετο.

Να επισημάνουμε κλείνοντας πως η σιωπή μας όλες αυτές τις μέρες δεν πρέπει να ληφθεί σαν αδυναμία αλλά σαν το μόνο μέσο να προστατεύσουμε την φήμη, την αξία, το έργο αλλά και τα 105 χρόνια ιστορίας του συλλόγου. Υπενθυμίζουμε ότι αρμόδια όργανα για την επίλυση διαφορών είναι το τραπέζι διαλόγου πρώτα και τα ελληνικά δικαστήρια κατά δεύτερο λόγο και όχι τα ΜΜΕ. Επίσης θα πρέπει κάποιοι να δώσουν εξηγήσεις στην γενική συνέλευση για την ζημιά που επέφεραν στο Εμπορικό σύλλογο Χανίων με τις διαδοχικές εμφανίσεις τους στα ΜΜΕ. Απόλυτο όργανό μας είναι και θα είναι η γενική συνέλευση στην οποία θα συζητηθούν και θα ειπωθούν όλα .

Είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι με την στάση μας συμβάλλουμε στην καλύτερη λειτουργία του συλλόγου και θα είμαστε εκεί όταν έρθει η ώρα να κριθούμε για αυτά που κάναμε και όχι γι’ αυτά που δεν κάναμε.

Κλείνοντας, πιστεύουμε πως κάθε άποψη είναι εξαιρετικά σημαντική για τα προβλήματα του κλάδου, και έτσι καλούμε όλους όσους έχουν προτάσεις να τις βάλουμε στο ίδιο τραπέζι, μακριά από κάθε προκατάληψη και καχυποψία, για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικότερα τα τεράστια προβλήματα του κλάδου. Έχουμε προτάσεις , έχουμε ιδέες έχουμε όρεξη, καλούμε όλους σε μια γενική συστράτευση για έναν καλύτερο και αποτελεσματικότερο σύλλογο.

Ελπίζουμε στην θετικότερη ανταπόκριση όλων.

Εκ του συμβουλίου του Ε.Σ.Χ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook