Ήταν μόλις δώδεκα ετών η Gul Meena όταν την υποχρέωσαν να παντρευτεί έναν άνδρα εξήντα ετών. Αυτός τη χτυπούσε καθημερινά. Όσο και να τον παρακαλούσε με δάκρυα και παρακάλια να την αφήσει αυτός συνέχιζε να βιαιοπραγεί πάνω της.

Μιλώντας στο Αμερικανικό CNN, η 17χρονη σήμερα ανέφερε \”Η οικογένεια μου επίσης με χτυπούσε κάθε φορά που διαμαρτυρόμουν για όσα συμβαίνουν στον γάμο μου\” και πρόσθεσε \”Μου έλεγαν ότι ανήκω στο σπίτι του άνδρα μου και ότι τώρα αυτή είναι η ζωή μου. Έτσι, προσπάθησα πολλές φορές να δηλητηριάσω τον εαυτό μου, αλλά απέτυχα\”.

Τον περασμένο Νοέμβριο η νεαρή απέδρασε με έναν Αφγανό για το Jalalabad: \”Όταν έφυγα, γνώριζα πολύ καλά ότι είναι επικίνδυνο. Ήξερα ότι θα με ψάξουν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν περίμενα αυτό που ακολούθησε. Ήλπιζα σ’ ένα καλύτερο μέλλον.\”

Δεν πέρασαν δυο μέρες και ο αδερφός της τους εντόπισε. Επιτέθηκε με τσεκούρι. Ο φίλος της έχασε τη ζωή του ενώ η κοπέλα επέζησε έχοντας για \”προίκα\” δεκαπέντε 15 σοβαρά τραύματα.

Αφήνοντας την ετοιμοθάνατη επέστρεψε σπίτι του.

Η κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Nangarhar. Εκεί οι χειρουργοί κατάφεραν να την κρατήσουν στη ζωή, αν και είχε χάσει πολύ αίμα.

Δυο μήνες αργότερα την ανέλαβαν οι υπεύθυνες του φιλανθρωπικού συλλόγου για την προστασία των Αφγανών γυναικών που εδρεύει στην Πρωτεύουσα Kabul.

Η νεαρή δε μπορεί πια να φάει μόνη της και φορά πάνα.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook