Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθεί να αποτελεί \”κίνδυνο\” για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές, όπως υπενθύμισε η περίπτωση της Κύπρου, εκτίμησε ανώτερος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών. 

Ο αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε ότι «ο κίνδυνος της οικονομικής αστάθειας στην Ευρώπη εξακολουθεί να αποτελεί κίνδυνο για την ανάκαμψη της οικονομίας μας και τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές».

Είπε ακόμα ότι «τα πρόσφατα γεγονότα στην Κύπρο μας υπενθυμίζουν ότι η Ευρώπη πορεύεται ένα δύσκολο δρόμο προς τη δημοσιονομική και την οικονομική μεταρρύθμιση», σημειώνοντας πάντως ότι η Κύπρος αποτελεί «μοναδική» περίπτωση.

Ωστόσο υπογράμμισε το σημαντικό οικονομικό βάρος «πολλών ευρωπαϊκών τραπεζών» και προέτρεψε τις αρχές να «κινηθούν» προς ένα θεσμικό μηχανισμό ανακεφαλαιοποίησης και αναδιάρθρωσης, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα «κοινό δίχτυ ασφαλείας».

Ο ίδιος έκρινε επίσης ότι μια εξισορρόπηση στο εσωτερικό της ΕΕ είναι «ζωτικής σημασίας» για να τονωθεί η ζήτηση και να αποφευχθεί μια «εξάντληση λόγω της λιτότητας».

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο αυτό, οι ευρωπαϊκές οικονομίες που διαθέτουν πλεονασματικό προϋπολογισμό θα πρέπει «να συμβάλουν περισσότερο» για την ενίσχυση της ζήτησης, ώστε να διευκολυνθεί η εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών στις χώρες της περιφέρειας της ευρωζώνης.

moneypost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook