Ολοκληρώνοντας της Α΄Φάση προετοιμασίας του 4ου Παιδικού Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου η οργανωτική επιτροπή ανακοινώνει τις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν τους μήνες Απρίλιο και Μάϊο για να μεταφέρουν τη διάθεση και το μήνυμα της μεγάλης γιορτής.

Στις προφεστιβαλικές δράσεις εντάσσονται:

• εικαστική δράση 1: σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης - Europe Direct Περιφέρειας Κρήτης προκηρύσσεται διαγωνισμός ζωγραφικής – εικαστικής δημιουργίας μαθητών Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικών του Δήμου Αγίου Νικολάου με θέμα το «Ευρωπαϊκό έτος πολίτη 2013». Το καλύτερο από τα έργα των παιδιών θα γίνει η αφίσα του 4ου παιδικού φεστιβάλ. Όλα τα έργα που θα συμμετάσχουν θα εκδοθούν σε αναμνηστικό λεύκωμα.

• εικαστική δράση 2 : σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας και το Σύλλογο Δ/λων Ν/γών Μεραμβέλλου-Οροπεδίου διοργανώνεται «εργαστήρι κατασκευής ξύλινων παιχνιδιών» από όλο τον κόσμο: «Παιχνίδια του κόσμου». Οι συμμετέχοντες στα εργαστήρια θα στελεχώσουν εθελοντικά την πρωτότυπη ιδέα της «δανειστικής παιχνιδοθήκης», στην οποία θα έχουν πρόσβαση όλα τα σχολεία και φορείς.Περισσότερες πληροφορίες για τις προφεστιβαλικές δράσεις και για τη διοργάνωση στη σελίδα «ΠαιΔικο Φεστιβαλ Αγίου Νικολάου» στο facebook.