Στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για το 2013 του Υπουργείου Ναυτιλίας θα ενταχθούν τα επτά έργα συνολικού προυπολογισμού 793.000 ευρώ, τα οποία έχει ζητήσει το Λιμενικό Ταμείο Ν.Χανίων.

Την διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο Γ.Γ. Λιμένων κ. Κ.Μουτζούρης μετά το τέλος της διήμερης επίσκεψης κλιμακίου του Υπουργείου στα Χανιά.

Συγκεκριμένα, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων κ. Κων/νου Μπροκαλάκη, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου κ. Κων/νος Μουτζούρης και ο Διευθυντής Λιμενικών Υποδομών του Υπουργείου κ. Νικόλαος Σπανός επισκέφθηκαν τα Χανιά την Πέμπτη 4/4/2013 και την Παρασκευή 5/4/2013 προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτοψία μαζί με τον Πρόεδρο και υπηρεσιακά στελέχη του Λιμενικού Ταμείου στα λιμάνια της Σούδας, της Παλαιόχωρας και των Σφακίων για τα οποία το Λιμενικό Ταμείο Ν. Χανίων έχει προτείνει την ένταξη έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2013 του Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου.

Αναλυτικά όλα τα έργα που έχει υποβάλλει το Λιμενικό Ταμείο Ν. Χανίων για ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2013 του Υ.Ν.Α. είναι τα εξής:

1. Ανακατασκευή ράμπας εξυπηρέτησης των Ε/Γ πλοίων στην Χ. Σφακίων. Προϋπολογισμός 90.000 €

2. Ανακατασκευή οδοστρωμάτων και επιστρώσεων τμήματος των χερσαίων χώρων Λιμένα Κισάμου. Προϋπολογισμός 120.000 €

3. Διαμόρφωση –βελτίωση χερσαίων χώρων Λιμένα Παλαιόχωρας Χανίων. Προϋπολογισμός 120.000 €

4. Βελτίωση υποδομών Λιμενίσκου Μαραθίου Χανίων. Προϋπολογισμός 123.000 €

5. Ανακατασκευή οδοστρωμάτων στο Επιβατικό Λιμάνι Σούδας. Προϋπολογισμός 100.000 €

6. Ανακατασκευή οδοστρωμάτων και επισκευή ανωδομών στο Εμπορικό Λιμάνι Σούδας. Προϋπολογισμός 120.000 €

7. Αντικατάσταση δικτύων ηλεκτροδότησης – υδροδότησης, επισκευή και συντήρηση κτιρίου ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και Κτιρίου Εξυπηρέτησης Επιβατών Λιμένα Κισάμου. Προϋπολογισμός 120.000 €.

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων κ. Κων/νος Μπροκαλάκης δήλωσε: «Η συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου και ειδικά με τον Γενικό Γραμματέα κ. Κων/νο Μουτζούρη είναι άψογη και θέλω να τον ευχαριστήσω ιδιαιτέρως που ανταποκρίθηκε για μία ακόμα φορά, μετά τον Νοέμβριο του 2012, στην πρόσκληση του Λιμενικού Ταμείου να επισκεφθεί τα Χανιά προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία στα λιμάνια της Σούδας, της Παλαιόχωρας και των Σφακίων.

Το Λιμενικό Ταμείο μετά από πρόσκληση του Υ.Ν.Α. υπέβαλλε άμεσα επτά έργα για πέντε λιμάνια του Νομού συνολικού προϋπολογισμού 793.000 € προκειμένου να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2013 του Υ.Ν.Α. και ο Γενικός Γραμματέας κατά την επίσκεψη του ανακοίνωσε ότι και τα επτά έργα θα ενταχθούν στο Π.Δ.Ε. του 2013.

Το γεγονός αυτό αποτελεί μία μεγάλη οικονομική ανάσα για το Λιμενικό Ταμείο καθώς θα μπορεί με τα χρήματα που εξοικονομεί να χρηματοδοτήσει από ίδιους πόρους μελέτες και έργα στα λιμάνια του Νομού. Παράλληλα κατά την επίσκεψη των κ. Κ. Μουτζούρη και κ. Ν. Σπανού στα λιμάνια της Παλαιόχωρας και των Σφακίων παρουσία των Δημάρχων κ. Γ. Δερμιτζάκη και Π. Πολάκη αντίστοιχα, εκπροσώπων της ΑΝΕΝΔΥΚ και των επαγγελματιών αλιέων, εξετάστηκαν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πλοία της γραμμής με την πρόσδεση και παραμονή τους στα δύο λιμάνια και αποφασίστηκε από κοινού να ξεκινήσει η εκπόνηση μελετών για την βελτίωση των υφιστάμενων λιμενικών υποδομών τους που θα επιλύουν τα προβλήματα αυτά».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook