Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, συγκάλεσε σήμερα το πρωί ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο, για τη νησιωτική πολιτική, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

Στη σύσκεψη συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Σπιλάνης,στελέχη των Υπουργείων Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Εργασίας, οι περιφερειάρχες Κρήτης, κ. Αρναουτάκης, Βορείου Αιγαίου, κ. Γιακαλής, Νοτίου Αιγαίου, κ. Μαχαιρίδης, Ιονίων Νήσων, κ. Σπύρου, Θεσσαλίας, κ. Αγοραστός, καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, κ. Κατσικάρης.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου δια της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής έχει αναλάβει το συντονισμό της εκπόνησης και υλοποίησης ολοκληρωμένης νησιωτικής πολιτικής σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό έχει προωθήσει τις σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις που περιλαμβάνουν τη θέσπιση «ρήτρας νησιωτικότητας» και τη σύσταση Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής που καλύπτουν το σύνολο του νησιωτικού χώρου.

Με δεδομένο ότι υπάρχουν ανοιχτά θέματα που αφορούν τόσο τη διαμόρφωση και προώθηση των ελληνικών θέσεων στα ευρωπαϊκά όργανα όσο και τον εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό της περιόδου 2014-20 σε ότι αφορά ειδικά τον νησιωτικό χώρο, ο κ. Μουσουρούλης συγκάλεσε τη σύσκεψη ώστε να βελτιωθεί ο συντονισμός μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας σε όλα τα επίπεδα.

zougla.gr/Xρήστος Μαζάνης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook