Μια γυναίκα ανασύρθηκε ζωντανή 36 ώρες μετά την κατάρρευση υπό κατασκευή κτηρίου στο Μουμπάι της Ινδίας, ενώ ο αριθμός των θυμάτων έχει διπλασιαστεί, αφού οι νεκροί ξεπερνούν τους 70.

Η γυναίκα βρέθηκε ζωντανή όταν τα συνεργεία διάσωσης άκουσαν τις φωνές της και με τη βοήθεια κάμερας εντόπισαν το σημείο όπου βρισκόταν. Την Παρασκευή ανέσυραν ζωντανό ένα βρέφος 10 μηνών.

Τα συνεργεία διάσωσης, με γερανούς και εκσκαφείς, συνεχίζουν τις έρευνες στα ερείπια του επταώροφου κτηρίου που κατέρρευσε «σαν τραπουλόχαρτο» το βράδυ της Πέμπτης, ενώ εκτελούνταν παράνομα οικοδομικές εργασίες.

«Το κτήριο κατέρρευσε σαν τραπουλόχαρτο μέσα σε τρία ή τέσσερα δευτερόλεπτα» δήλωσε κάτοικος της περιοχής. Άλλοι τόνισαν πως στο κτήριο έμεναν εργάτες που πλήρωναν ενοίκιο περίπου 5 δολάρια την ημέρα.

Ο Σαντίπ Μάλβι, εκπρόσωπος της Δημοτικής Πολεοδομίας, δήλωσε πως για την ανέγερση του κτηρίου δεν είχε εκδοθεί άδεια και είχαν χρησιμοποιηθεί ακατάλληλα υλικά.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως οι νεκροί είναι 72 -ανάμεσά τους 19 παιδιά- και οι τραυματίες 36. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι διασώστες να εντοπίσουν κι άλλα θύματα.

Η αστυνομία αναζητεί τους κατασκευαστές του κτηρίου, στους οποίους είναι πιθανόν να απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook