Ολοκληρώθηκε σήμερα με επιτυχία η αεροδιακομιδή του δεκαπεντάχρονου Μανώλη Βογιατζή, ο οποίος πάσχει από σπάνια ασθένεια, στο Αννόβερο της Γερμανίας.

Το κυβερνητικό αεροσκάφος αναχώρησε στις 8.30 το πρωί από το αεροδρόμιο του Αράξου και έφθασε στον προορισμό του στις 11.40 το πρωί. Τον νεαρό ασθενή συνόδευσαν ιατρός του ΕΚΑΒ, καθώς και ο θεράπων ιατρός του, ο οποίος θα παραμείνει στη Γερμανία έως και την πραγματοποίηση της απαιτούμενης χειρουργικής επέμβασης την ερχόμενη Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο δεκαπεντάχρονος Μανώλης πάσχει από σηραγγώδες αγγείωμα στελέχους του εγκεφάλου και πλέον νοσηλεύεται στο International Neuroscience Institute στο Αννόβερο.

Την οργάνωση και τον συντονισμό του συνόλου της επιχείρησης ανέλαβε και ολοκλήρωσε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία και το ΕΚΑΒ.

Ο μαθητής διαγνώστηκε πρόσφατα με σοβαρή πάθηση –σηραγγώδες αγγείωμα στελέχους εγκεφάλου-  που χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, η οποία ωστόσο όπως είχαν ενημερωθεί οι γονείς του δεν μπορεί να γίνει σε ελληνικό νοσοκομείο. Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του περιστατικού μέσα από την προσφορά του χρηματικού ποσού από τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, η κινητοποίηση του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου ήταν άμεση. Με τη συνεργασία του πρόεδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Λευτέρη Παπαγεωργόπουλου επιταχύνθηκαν οι σχετικές γραφειοκρατικές διαδικασίες έγκρισης της νοσηλείας στην αλλοδαπή όπως και η εκταμίευση του αναγκαίου κονδυλίου.

«Ο δεκαπεντάχρονος Μ.Β. θα μεταφερθεί σε ειδική και εξειδικευμένη μονάδα νοσηλείας στο International Neuroscience Institute στο Αννόβερο της Γερμανίας, όπου θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Πάσχει από σηραγγώδες αγγείωμα στελέχους εγκεφάλου, πάθηση η οποία δεν δύναται, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, να αντιμετωπιστεί σε ελληνικό νοσοκομείο» ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook