Ένα παράνομο καζίνο εντόπισαν χθες το βράδυ, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Πειραιά, αστυνομικοί της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο ελέγχων για την αντιμετώπιση του παρανόμου «τζόγου».

Συνελήφθησαν επτά άτομα (4 Έλληνες και 3 αλλοδαποί), εκ των οποίων οι δύο Έλληνες ήταν υπεύθυνος και διοργανωτής, αντίστοιχα, των παράνομων παιχνιδιών. Επίσης, δύο εκ των αλλοδαπών κατηγορούνται και για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, ως παραμένοντες παράνομα στη χώρα.

Στο κατάστημα είχε εγκατασταθεί και λειτουργούσε ειδικό σύστημα παρακολούθησης και επιτήρησης, το οποίο αποτελείτο από κάμερες και κλειστό κύκλωμα, μέσω των οποίων γινόταν καταγραφή εικόνας των χώρων και των εισερχομένων – εξερχομένων ατόμων, προκειμένου να αποφεύγουν τους ελέγχους των διωκτικών Αρχών.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Το κατασχεθέν χρηματικό ποσό θα αποσταλεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός θα παραδοθεί στην Διεύθυνση Τελωνειακών Διαδικασιών (πρώην Ο.Δ.Δ.Υ.) για φύλαξη.

Υπενθυμίζεται ότι, με το Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την «αγορά των παιγνίων» και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια.

Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook