Το ΚΚΕ είναι αντίθετο στην παράδοση του ορυκτού πλούτου στους μονοπωλιακούς ομίλους και στην μεταλλουργία χρυσού στη Χαλκιδική, τόνισε η γενική γραμματέας της ΚΕ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, στη διάρκεια περιοδείας της στη Χαλκιδική.

Η κ. Παπαρήγα συναντήθηκε στην Ιερισσό με επιτροπές αγώνα κατοίκων της Χαλκιδικής που αντιτίθενται στην επένδυση χρυσού και επισήμανε πως η εν λόγω επένδυση θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη καταστροφή στο περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων, ενώ παράλληλα θα καταστρέψει άλλες παραγωγικές δραστηριότητες, όπως είναι ο τουρισμός, η αγροτική παραγωγή, η αλιεία και η μελισσοκομία.

Οι εκπρόσωποι των επιτροπών εξέφρασαν ικανοποίηση για τη στήριξη του ΚΚΕ στους αγώνες τους και ζήτησαν να συνεχιστεί αυτή η στήριξη.

Επίσης, ζήτησαν την παρέμβαση του ΚΚΕ ώστε να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος των κατοίκων που αντιτίθενται στην επένδυση, καθώς και το κλίμα τρομοκρατίας σε βάρος τους.

Η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ απάντησε ότι το κόμμα θα συνεχίσει να στηρίζει τους αγώνες τους.

Σημείωσε ότι ο ορυκτός πλούτος και ειδικότερα ο χρυσός αποτελούν σημαντικό αποθεματικό πλούτο. Κάλεσε τους κατοίκους που αντιδρούν, αλλά και τους εργαζόμενους στα μεταλλεία να αγωνιστούν ενωμένοι ενάντια στη λεηλασία της περιοχής, στο χτύπημα των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και στην τρομοκρατία. Αν δεν αποτραπεί η εξόρυξη χρυσού οι εργαζόμενοι θα είναι οι πρώτοι που θα βιώσουν τις συνέπειες.

Η κ. Παπαρήγα μίλησε σε συγκέντρωση έξω από το Πολιτιστικό Κέντρο της Ιερισσού και το βράδυ θα μιλήσει σε συνεστίαση του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη.

real.gr