Επί ποδός βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε όλη την Κρήτη από φωτιές που ξεπηδούν η μια μετά την άλλη με κίνδυνο να επεκταθούν επικίνδυνα λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής, αυτήν την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη δεκάδες μικροεστίες από πυρκαγιές οι οποίες εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, θέτουν σε πραγματικό συναγερμό την Υπηρεσία.

Η πυροσβεστική απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και τους επιτήδειους που βάζουν σκόπιμα πυρκαγιές να κηρύξουν ανακωχή σήμερα καθώς υπό τέτοιες συνθήκες οι συνέπειες μπορεί να είναι καταστροφικές.

Το μεγαλύτερο  πρόβλημα εντοπίζεται στο νομό Χανίων στον οποίο υπήρξαν μεγάλες καταστροφές και σε γεωργικές εκτάσεις.

Λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα ξέσπασε φωτιά τον Αλικιανό με αποτέλεσμα να καούν 300 – 400 πορτοκαλιές ενώ μικρότερης έκτασης και ζημιών ήταν οι φωτιές που εκδηλώθηκαν σε Βαρύπτερο, Κεραμειά και Γεράνι.

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που μαίνεται από το Σάββατο το μεσημέρι στα Χορευτιανά Κισσάμου με αποτέλεσμα να έχουν παραδοθεί στις φλόγες γεωργικές εκτάσεις, ζώα αλλά και ένα αγροτικό όχημα.

Οι ισχυροί νοτιάδες προκαλούν διαρκείς αναζοπυρώσεις ενώ χάρη στην επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων οι φλόγες δεν απείλησαν ούτε για μια στιγμή παρακείμενους οικισμούς.

Εν τω μεταξύ το ανακριτικό της υπηρεσίας έχει προχωρήσει στην προσαγωγή δύο ατόμων τα οποία ελέγχονται για το ενδεχόμενο πρόκλησης της φωτιάς από αμέλεια.

Το βράδυ εκδηλώθηκε πυρκαγιά στα Φαλάσαιρνα η οποία αντιμετωπίστηκε άμεσα από τους πυροσβέστες με συνέπεια να κάψει λίγα στρέμματα παρά το γεγονός ότι στην περιοχή οι νοτιάδες έφταναν τοπικά και τα 10 μποφόρ.

Αναγνώστης του Flashnews.gr μας έστειλε την παρακάτω φωτογραφία από το συμβάν

\"\"

Συναγερμός σήμανε τις πρώτες πρωινές ώρες στην Πυροσβεστική Ηρακλείου από φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή του Μοχού, κοντά στο σχολείο, μέσα στον οικισμό η οποία ευτυχώς αντιμετωπίστηκε εν τη γεννέση της.

Στο Ρέθυμνο βρίσκεται σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Βένι Μυλοποτάμου η οποία μέχρι τώρα έχει κάψει περίπου 50 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες οι μικροεστίες πυρκαγιών σε όλο το νησί είναι δεκάδες και οι πυροσβέστες δίνουν πραγματική μάχη με το χρόνο για να μην αφήσουν τις φλόγες να πάρουν διαστάσεις εξαιτίας των νοτιάδων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook