Αύριο Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή στα γήπεδα 5×5 του Πολυτεχνείου Κρήτης θα διεξαχθεί ποδοσφαιρικό τουρνουά 5Χ5 από 3-9μμ με αγώνες νοκ αουτ, μετά από πρωτοβουλία που πήραν πανελλαδικά σε μια σειρά πόλεις τα ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ.

Η ανακοίνωση:

Φτάνει και στην πόλη μας το τουρνουά 5×5, μια πρωτοβουλία που πήραν πανελλαδικά σε μια σειρά πόλεις τα ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ. Το τουρνουά θα διεξαχθεί αύριο Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή, 9-10/4, στα γήπεδα 5×5 του Πολυτεχνείου Κρήτης, 3-9μμ και τις 2 μέρες, με αγώνες νοκ-αουτ.

To τουρνουά ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕ και του ΜΑΣ αναδεικνύει την ανάγκη να δυναμώσει ακόμα περισσότερο ο αγώνας ώστε να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των εργαζομένων για ελεύθερο χρόνο, πρόσβαση στον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί απάντηση σε όσους ευθύνονται για την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού και για τον αποκλεισμό των νέων και ιδιαίτερα της νέας βάρδιας της εργατικής τάξης, από το δικαίωμα στην άθληση.

Το τουρνουά αυτό έχει και το χαρακτήρα της προετοιμασίας της Εργατικής Πρωτομαγιάς, που φέτος περισσότερο από ποτέ πρέπει να πάρει το χαρακτήρα που της αξίζει. Εν μέσω καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, οι εργαζόμενοι και η νεολαία δέχονται ανηλεή πόλεμο στα δικαιώματα τους. Οφείλουν λοιπόν να οργανώσουν τη δικιά τους αντεπίθεση μέσα από πολύμορφη δράση και να διεκδικήσουν ένα κόσμο που θα είναι στο μπόι τους, απαλλαγμένοι από κάθε εκμετάλλευση.

Επιδιώκουμε το τουρνουά ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕ – ΜΑΣ, να γίνει κτήμα όλων των εργαζόμενων από τον πιο μεγάλο εργασιακό χώρο μέχρι το πιο απομακρυσμένο γιαπί, από τη σπουδάζουσα που κατάγεται από λαϊκές οικογένειες και της καταργούν το δικαίωμα στη γνώση. Να σμίξουν στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, ο εργατόκοσμος και η νεολαία που πνίγονται, που αγωνίζονται, που διεκδικούν.

Οι εργαζόμενοι που συναντήθηκαν στις απεργιακές φρουρές και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, που βρέθηκαν κάτω από τα πανό των σωματείων, που στέκονται αγωνιστικά με σθένος και αξιοπρέπεια στην ανεργία, στη φτώχεια και την εξαθλίωση, οι φοιτητές που όργωσαν κάθε αμφιθέατρο για την οργάνωση της πάλης των φοιτητών, θέλουμε να κάνουν δική τους και την υπόθεση του αθλητισμού.

Μέσα στους χώρους δουλειάς οι εργαζόμενοι και στα αμφιθέατρα οι φοιτητές έφτιαξαν τις ομάδες τους. Συμμετέχουν σε ένα πρωτάθλημα που το ποδόσφαιρο δε θα αποτελεί τουρνουά των χορηγών, σε ένα πρωτάθλημα που τα λεφτά δε θα “κάνουν παιχνίδι”. Στο εργατικό-φοιτητικό τουρνουά δεν υπάρχουν ατζέντηδες, χρυσοπληρωμένα συμβόλαια και αναβολικά, το ποδόσφαιρο δεν αποτελεί επιχείρηση, αφού το αγωνιστικό μέρος δε θα συνοδεύεται από συμφέροντα των εταιρειών. Το ποδόσφαιρο είναι ένα αθλητικό, συλλογικό παιχνίδι και ο αθλητισμός είναι στοιχείο διαπαιδαγώγησης, κοινωνικοποίησης, ιδιαίτερα της νεολαίας.

Καλούμε τους νέους εργάτες, τους φοιτητές με τη συμμετοχή τους να δώσουν μήνυμα στους μηχανισμούς που εμποδίζουν και εκτρέπουν τον αθλητισμό από την κοινωνική του αποστολή. Να απαντήσουν στη γενικότερη πολιτική των κυβερνήσεων, που υποκλίνονται στην εξουσία των πολυεθνικών, μετατρέποντας τον αθλητισμό, τους αθλητές και τους φιλάθλους σε γρανάζι της διαφημιστικής εκστρατείας και των κερδών τους.

Η Γραμματεία Χανίων του ΠΑΜΕ και η Γραμματεία Χανίων του ΜΑΣ καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να συνεχίσουν και να αναβαθμίσουν τον αγώνα τους, για να γίνει πράξη ο μαζικός λαϊκός αθλητισμός, ιδιαίτερα με μέτρα στο σχολείο, στους δήμους, στα σωματεία. Να συνδεθεί ο αγώνας αυτός για μια συνολικά άλλη πολιτική σε όφελος του λαού, της νεολαίας, σε σύγκρουση με την κυριαρχία των πολυεθνικών, σε όλη την κοινωνικοοικονομική και πολιτική ζωή, συμβάλλοντας στην ανάγκη να δυναμώσει η ενότητα της εργατικής τάξης, να ενισχυθεί η προοπτική για αλλαγή τάξης στην εξουσία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook