Η μανία της φύσης και των ανέμων 'χτύπησαν" για τα καλά σήμερα τα Χανιά καθώς οι ισχυροί νοτιάδες που κατά τόπους έπνεαν με ταχύτητα που άγγιξε ακόμα και τα 110km την ώρα, είχαν σαν συνέπεια να ξεριζωθούν δέντρα και να αιωρούνται στην ατμόσφαιρα από λαμαρίνες μέχρι ηλιακοί θερμοσίφωνες.

Η πυροσβεστική υπηρεσία που βρίσκεται επι ποδός εξαιτίας δεκάδων εστιών πυρκαγιών σε διαφορετικές περιοχές του Νομού, έχει δεχτεί δεκάδες κλήσεις για την απομάκρυνση σπασμένων δέντρων από το οδόστρωμα χωρίς ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις να μπορεί ακόμα να επέμβει καθώς οι δυνάμεις της είναι απασχολημένες στην κατάσβεση πυρκαγιών.

Δέντρα έπεσαν ακόμα και σε κεντρικούς δρόμους της πόλης χωρίς ευτυχώς να προκληθεί κάποιο ατύχημα. Για του λόγου το αληθές, η παρακάτω φωτογραφία έχει απαθανατίσει την οδό Α. Παπανδρέου η οποία έχει χωριστεί στα δύο από ένα δέντρο που έπεσε κάθετα στο οδόστρωμα.Σύμφωνα με τον Υπεύθυνο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κ. Τ. Κουρουπάκη στο δήμο Χανίων οι θυελλώδεις άνεμοι που ξεπέρασαν σε ταχύτητα τα 100 km την ώρα ξερίζωσαν 8 -10 μεγάλα δέντρα με αποτέλεσμα να υπάρξει πρόβλημα στην κυκλοφορία ενώ περιαστικά η Πυροσβεστική δέχτηκε περίπου 12-13 κλήσεις για πτώση δέντρων.

Στο λιμάνι της Σούδας εκτός από την αδυναμία πρόσδεσης του πλοίου ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (δείτε εδώ), οι άνεμοι αναποδογύρισαν μέχρι και φορτηγό δημοσίας χρήσεως το οποίο ήταν παρκαρισμένο στο σημείο όπως φαίνεται στη φωτογραφία που δημοσίευσε το soudaport.gr


soudaport.pblogs.gr

Πρόβληματα σημειώθηκαν και στις αερομεταφορές καθώς λόγω των ανέμων, δεν πραγματοποιήθηκαν οι πρωινές πτήσεις προς το αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης»

Ευτυχώς παρά την σφοδρότητα των νοτιάδων και τα προβλήματα που προκάλεσαν δεν έγιναν αναφορές για ατυχήματα ενώ οι ζημιές που έχουν προκληθεί είναι μέσα στα πλαίσια του αναμενόμενου