Με τους εκπροσώπους της Τρόικας πρόκειται να συναντηθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος την εβδομάδα που έρχεται. Το ραντεβού κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, ενώ τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Βενιζέλος είχε διαρκή επικοινωνία τόσο με τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ. Κουβέλη, όσο και με τους υπουργούς κυρίους Στουρνάρα και Μανιτάκη.

Από την πλευρά της Ιπποκράτους δηλώνουν ότι «το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει, μέσω όλων των επαφών του στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τις θέσεις που παρουσιάζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο όσων συμφωνήθηκαν στη συνάντηση των τριών αρχηγών την περασμένη Τετάρτη για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, την ανάγκη ολοκλήρωσης της συγχώνευσης Εθνικής/Eurobank, τη ρύθμιση των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων με το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό δόσεων».

Επίσης υπογραμμίζεται ότι στην περίπτωση δημοσιονομικού κενού, αυτό δεν θα πρέπει να καλυφθεί με νέα μέτρα “που δεν τα αντέχει ούτε η οικονομία, ούτε η κοινωνία”.

Σε σχέση με το «κόλλημα» που δημιουργήθηκε στις διαπραγματεύσεις και αφορά στον δημόσιο τομέα, στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι δύναται να βρεθεί διέξοδος με τον κανόνα 1:1 που πρότεινε η Τρόικα, δηλαδή σε κάθε επίορκο δημόσιο υπάλληλο που φεύγει, να προσλαμβάνεται ένας άλλος υπάλληλος.

Τέλος, όπως υπογραμμίζουν συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, «ο κ. Βενιζέλος εκτιμά ότι έχει πρωτεύουσα σημασία να ολοκληρωθούν το ταχύτερο οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα γιατί πρέπει να καταβληθούν οι δόσεις, να ολοκληρωθεί η ανασυγκρότηση του τραπεζικού συστήματος που είναι ο βασικός μοχλός στήριξης της πραγματικής οικονομίας, αλλά και για να σταλεί το καθαρό μήνυμα ότι η Ελλάδα βαδίζει προς την έξοδο από τη κρίση χωρίς παλινδρομήσεις».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook