Συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι έρευνες για τον εντοπισμό του 45χρονου ο οποίος βρέθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων να παλεύει με τα κύματα, όταν το σκάφος το οποίο επέβαινε αναποδογύρισε.

Οι καιρικές συνθήκες εξακολουθούν να δυσκολεύουν περισσότερο το έργο των Αρχών ενώ όσο περνούν οι ώρες οι ελπίδες εξανεμίζονται.

Υπενθυμίζεται πως το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στη 1:30 περίπου χθες το μεσημέρι. Λιμενικός που βρισκόταν σε υπηρεσία είδε το σκάφος το οποίο έπλεε ανοιχτά του λιμανιού της Ιεράπετρας να έχει αναποδογυρίσει ενώ τρεις άνθρωποι προσπαθούσαν να βγουν στη στεριά.

Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης με τη συνδρομή λιμενικού σκάφους κατά τη διάρκεια της οποίας περισυνελέγησαν τρία άτομα ενώ ο 45χρονος ακόμη αγνοείται.Οι τέσσερεις άνδρες με ένα φουσκωτό σκάφος προσπάθησαν να μεταβούν από το λιμάνι της Ιεράπετρας στη νήσο Χρυσή όμως οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή και οι οποίοι έφταναν τα 7-8 μποφόρ, το ανέτρεψαν.

Ο 45χρονος σύμφωνα με  πληροφορίες εντοπίστηκε χθες από το ελικόπτερο που συμμετέχει στις έρευνες αλλά εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των ισχυρών ανέμων χάθηκε ξανά ,καθώς τα σωστικά συνεργεία δεν ήταν δυνατόν να προσεγγίσουν στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή.

Στο σημείο έσπευσαν δύο ασθενοφόρα και μετέφεραν τα τρία άτομα στο νοσοκομείο Ιεράπετρας για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Video - fotos : hxonews.gr