Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι ενημερωτικές ημερίδες με θέμα «Δυνατότητες ανάπτυξης εξαγωγικής δραστηριότητας στις αγορές της Τουρκίας, Ρωσίας και Γερμανίας», που διοργάνωσε ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ηρακλείου και το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης την 1η Απριλίου 2013 στο Ηράκλειο και σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λέσβου στις 2 Απριλίου στη Μυτιλήνη. 
Τις εκδηλώσεις, τόσο στο Ηράκλειο όσο και στη Μυτιλήνη, παρακολούθησαν με ενδιαφέρον πάνω από 120 επαγγελματίες του εξαγωγικού εμπορίου και στις δύο περιοχές.
Ο Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΕ, κ. Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, παρουσίασε το επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΟΠΕ για το 2013, δίνοντας έμφαση στις δράσεις που ο ΟΠΕ υλοποιεί στις αγορές της Τουρκίας, Ρωσίας και Γερμανίας, ενώ χαιρετισμούς προς τους παρευρισκόμενους απηύθυναν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου, κος Θράσος Καλογρίδης και ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, κος Μηνάς Μελισσείδης.
Παράλληλα, οι εκλεκτοί ομιλητές κος Χαράλαμπος Κουναλάκης , Γενικός Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Β’ της Ελληνικής Πρεσβείας Αγκύρας, κος Ιωάννης Μάρκος, Γενικός Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Β’ της Διεύθυνσης Χωρών Βαλκανικής, Ρωσίας, Χωρών ΚΑΚ Υπουργείου Εξωτερικών και κος Δημήτρης Πετρόπουλος, Γραμματέας Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Α’ της Διεύθυνσης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Υπουργείου Εξωτερικών ανέπτυξαν ενδιαφέροντα εμπορικά θέματα για τις αγορές της Τουρκίας, Ρωσίας και Γερμανίας αντίστοιχα, απαντώντας στα ερωτήματα των συμμετεχόντων για τις ιδιαιτερότητες των εν λόγω αγορών.
Ο ΟΠΕ στο πλαίσιο της υποστήριξης και ενημέρωσης των εξαγωγικών επιχειρήσεων της περιφέρειας, ανανεώνει το ραντεβού του με τις εξωστρεφείς επιχειρήσεις στην ημερίδα που θα πραγματοποιήσει σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Χίου, την Δευτέρα 8 Απριλίου στις 5 μ.μ. στην αίθουσα του Επιμελητηρίου, Φιλίππου Αργέντη 8.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook