Το ξέσπασμα ενός πυρηνικού πολέμου «βλέπει» η Wall Street Journal. Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα βρισκόμαστε μπροστά στη μεγαλύτερη διάδοση πυρηνικών όπλων από την εποχή της ανακάλυψης της ατομικής βόμβας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, όταν ο Ομπάμα ανέλαβε το 2009 να διαπραγματευτεί με τις παγκόσμιες δυνάμεις, υποσχέθηκε έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά.

Τέσσερα χρόνια μετά, η Βόρεια Κορέα απειλεί τις ΗΠΑ με πυρηνικό πλήγμα, το Ιράν ετοιμάζει το πυρηνικό του οπλοστάσιο και ο κόσμος βρίσκεται στο χείλος μιας επικίνδυνης νέας εποχής διάδοσης των πυρηνικών. Οι συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν κατέρρευσαν και η Βόρεια Κορέα φημολογείται πως θα κάνει και νέα δοκιμή μέσα στη βδομάδα.

Κορυφαίο στέλεχος της νοτιοκορεατικής κυβέρνησης ζητά από τις ΗΠΑ να επιστρέψουν στο έδαφος της τα πυρηνικά όπλα που απέσυρε ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος το 1991, σε μια προσπάθεια να σταματήσει το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας.

Παρά τη βαριά κληρονομιά που άφησε ο Β\’ Παγκόσμιος Πόλεμος στην Ιαπωνία, η χώρα συζητά για πρώτη φορά στην ιστορία της την κατασκευή πυρηνικής βόμβας. Ήδη το Τόκιο κατασκευάζει μια πυρηνική μονάδα που θα έχει τη δυνατότητα να παράγει τόνους απεμπλουτισμένου πλουτωνίου κατάλληλου για πυρηνικά όπλα.

Την ίδια στιγμή η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει την κατασκευή 16 αντιδραστήρων, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατασκευάζουν μια πυρηνική μονάδα λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Ιράν ενώ η Τουρκία και η Αίγυπτος έχουν ανακοινώσει ότι αν το Ιράν δεν σταματήσει το πρόγραμμά του θα αναγκαστούν να κατασκευάσουν και αυτές πυρηνικά.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook