Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε και φέτος στην Τουριστική Έκθεση του Κιέβου UITT 2013, που πραγματοποιήθηκε στην Ουκρανική πρωτεύουσα 27 – 29 Μαρτίου 2013.

Το περίπτερο της Κρήτης έγινε πόλος έλξεως των επισκεπτών τόσο για το ξεχωριστό προωθητικό υλικό, που διέθετε, όσο και το πλέγμα των δημοσίων σχέσεων που είχε αναπτύξει η αντιπροσωπεία μας στην Ουκρανική αγορά με συναντήσεις με φορείς της Ουκρανικής Τουριστικής Βιομηχανίας καθώς και με πολιτικούς και θρησκευτικούς παράγοντες. Καταλύτης των προσπαθειών αυτών ο Επίτιμος Πρόξενος της Ουκρανίας στην Κρήτη, κ. Γιάννης Λίτινας που έχει γίνει πολύτιμος βοηθός και αρωγός σε κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια της Περιφέρειας Κρήτης.

Επόπτης του περιπτέρου της Περιφέρειας Κρήτης ήταν ο κ. Μανώλης Μενιουδάκης, Προϊστάμενος Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης συνεπικουρούμενος από τον Κασσωτάκη Νίκο Ξεναγό. Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφτηκαν ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Ουκρανία κ. Γεώργιος Γεωργούντζος που μαζί με τον Πρόξενο έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα στο να διευκολύνουν την έκδοση visa για τους Ουκρανούς τουρίστες (από 48840 το 2011 σε 99973 το 2012, αύξηση 104,69%) και ελπίζουμε ότι θα έχουν τη βοήθεια του προσωπικού από το Υπουργείο Εξωτερικών για να μας παρουσιάσουν και φέτος παρόμοια αποτελέσματα. Το περίπτερο επισκέφθηκε ακόμη ο τέως Υπουργός Τουρισμού και πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα κ. Valerii Tsybukh καθώς και πολλοί κρητικοί επιχειρηματίες του Τουρισμού.

Εκτός του ΕΟΤ και της Κρήτης στην έκθεση συμμετείχαν επίσης οι Περιφέρειες των Ιονίων νησιών και του Νοτίου Αιγαίου, Κυκλάδων καθώς και η Ρόδος ενώ πλαισιώθηκαν από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις (AQUILA και CRECOTEL) και τα τουριστικά Γραφεία (Openway, |Ion tours Sirios Travel, Stafyland και Slava tours).

Η 20η Uitt (έκθεση Κιέβου) το 2012 είχε 700 εκθέτες από 50 χώρες και 25.000 επι-σκέπτες από τους οποίους το 23% ήταν tour operators. Φέτος είχε αύξηση κατά τους διορ-γανωτές της κατά 30%. Οι μεγαλύτεροι τουριστικοί πράκτορες της Ουκρανίας ήταν παρό-ντες με περίπτερα (Anex Tour, Mouzenidis, Natalie, Tez, Coral. Pegas κλπ).

Για το 2013 αναμένεται «εκρηκτική» αύξηση των επισκεπτών από Ουκρανία και αν υπάρξει η ανάλογη βοήθεια από την Ελληνική Πολιτεία θα είναι μία χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό μας. Όλοι οι μεγάλοι operators συνομιλητές μας μίλησαν για αύξηση θέσεων και πτήσεων προς την Κρήτη. Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι από τις 3 Απριλίου εγκαινιάζεται η αεροπορική σύνδεση του Κιέβου με την Αθήνα με την Aegean καθώς και με την Ukraine International Airlines, γεγονός ιδιαίτερα ενθαρρυντικό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook