Οι αιτήσεις ακυρώσεως κατά της απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων που ενέταξε το έργο επένδυσης στη Σητεία από την Minoan Group Plc στις διαδικασίες του Ν. 3894/2010 αποσύρθηκαν και δεν θα δικαστούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας η δικηγόρος των αιτούντων δήλωσε παραίτηση από τις αιτήσεις ακυρώσεως στο ακροατήριο του Συμβουλίου της Επικρατείας, ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου της χώρας, όταν το αίτημά της για αναβολή απορρίφθηκε από το δικαστήριο.

Ο Christopher Egleton, πρόεδρος της εταιρείας Minoan Group Plc., δήλωσε:

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την εξέλιξη αυτή που θεωρούμε ότι αντικατοπτρίζει τη νέα πραγματικότητα στην Ελλάδα. Το αποτέλεσμα αυτό άλλωστε επανεπιβεβαιώνει την επιτάχυνση των διαδικασιών για τις στρατηγικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Η προετοιμασία των απαραίτητων μελετών για την περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου μας ΙΤΑΝΟΣ ΓΑΙΑ στο Δήμο Σητείας, συνεχίζεται. Μετά την εξέλιξη αυτή θα υποβάλουμε τις μελέτες στις αρμόδιες υπηρεσίες το συντομότερο δυνατόν.

Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει εκφράσει την πρόθεσή της να επιταχυνθεί η αδειοδότηση των στρατηγικών επενδύσεων που θεωρεί ζωτικές για τη χώρα και ελπίζουμε ότι θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε κι άλλες θετικές εξελίξεις από τις δραστηριότητες μας στην Ελλάδα στο προσεχές μέλλον.