Από το «φρέσκο» τμήμα της ανάκρισης για την υπόθεση Energa-Hellas Power άνοιξαν οι… πύλες των φυλακών για ένα πρόσωπο, ενώ ένα δεύτερο αφέθηκε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους.

Αμφότερα, συνελήφθησαν μετά από εντάλματα σύλληψης του ειδικού ανακριτή διαφθοράς, κ. Σπύρου Γεωργουλέα.

Οι δύο συλληφθέντες έδωσαν τις δικές τους εξηγήσεις για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Ακολούθως, το δρόμο για τις φυλακές πήρε ο επιχειρηματίας εκπρόσωπος λιβεριανής εταιρείας, μέσω της οποίας, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διακινήθηκαν πέντε εκατομμύρια ευρώ, ποσό που φέρεται να σχετίζεται με την υπόθεση.

Όσον αφορά στον δεύτερο επίσης επιχειρηματία, ο οποίος εμφανίζεται να είχε λάβει δάνειο ύψους 500.000 ευρώ από τον προσωρινά κρατούμενο για την επίμαχη υπόθεση, επιχειρηματία, Βασίλη Μηλιώνη, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ, καθώς και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Ο ανακριτικός λειτουργός έχει εκδώσει ακόμη δυο εντάλματα σύλληψης για έναν ξένο υπήκοο, εκπρόσωπο αλλοδαπής εταιρείας, αλλά κι έναν έλληνα εκπρόσωπο λιβεριανής εταιρίας, που «φωτογραφίζεται» ως εμπλεκόμενος στη διακίνηση των χρημάτων.

Mέχρι στιγμής έχουν προφυλακιστεί συνολικά επτά άτομα για την πολύκροτη υπόθεση των εταιρειών Εnerga και Hellas Power, οι οποίες, σύμφωνα με τις κατηγορίες, δεν κατέβαλλαν στο δημόσιο τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και το τέλος ακίνητης περιουσίας.

Αντίθετα, φέρεται να διοχέτευαν στο εξωτερικό ποσά, που υπολογίζεται ότι αγγίζουν τα 200 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία και κατέθεταν σε τραπεζικούς λογαριασμούς της αλλοδαπής.

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook