Στάση εργασίας από τις 8:00 έως τις 12:00 πραγματοποιεί σήμερα η Ένωση Εργαζομένων Βενιζέλειου Νοσοκομείου αντιδρώντας στην συγχώνευση με το ΠΑΓΝΗ. Στη συνέχεια με πορεία οι εργαζόμενοι του Βενιζέλειου θα καταλήξουν στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης.

Η ανακοίνωση της Ένωσης εργαζομένων αναλυτικά:

\”Ο Σύλλογος Εργαζομένων Βενιζέλειου Νοσοκομείου ενημερώνει το λαό του Ηρακλείου για το επιχειρούμενο τερατούργημα στο χώρο της υγείας.

Με πρόφαση την εξοικονόμηση πόρων το ΥΥΚΑ(υπουργείο υγείας) προχώρησε σε ενιαία διοίκηση με το ΠΑΓΝΗ με στόχο λένε την ορθολογικότερη διοίκηση, διαχείριση, κατανομή πόρων και διάφορα τέτοια τεχνάσματα. Αγνοώντας σκόπιμα ότι αυτόν το ρόλο έπρεπε και πρέπει να είχε αναλάβει από της ιδρύσεως της η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης.

Η ενιαία διοίκηση των δύο μεγαλύτερων Νοσοκομείων του νησιού στόχο έχει την σταδιακή υποβάθμιση του Βενιζέλειου με την αδρανοποίηση η και κατάργηση δραστηριοτήτων του και την μετατροπή του στην καλύτερη περίπτωση σε Κέντρο υγείας αστικού τύπου.

Το δε κομμάτι της υγείας που αυτό εξυπηρετεί να δοθεί βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα και τους χορηγούς τους.

Η τελευταία απόφαση του ΥΥΚΑ να προχωρήσει και σε ενιαίο οργανισμό των ΠΑΓΝΗ-ΒΠΓΝΗ δεν μας αφήνει πλέον κανένα ενδοιασμό ότι το σχέδιο έχει εξυφανθεί από το ΔΝΤ και την Τρόικα το οποίο ΔΝΤ από όπου πέρασε άφησε συντρίμμια, -40% σε Νοσοκομεία και υποδομές υγείας .

Καλούμε τους φορείς και τα ΜΜΕ να σταθούν δίπλα μας και γιατί όχι μπροστά από εμάς στον αγώνα που ξεκινάμε για να διατηρήσουμε το ιστορικό και πολύπαθο Βενιζέλειο ζωντανό, ούτως ώστε να συνεχίσει την προσφορά του στο χώρο της υγείας .

Καλούμε τον Κύριο Υπουργό και την περιβόητη επιτροπή (ΣΟΦΩΝ) να μην συνδέσουν το όνομα τους με την ισοπέδωση της υγείας στην Κρήτη.

Καλούμε το λαό του Ηρακλείου και της Κρήτης γενικότερα οι οποίοι γνωρίζουν γενιές τώρα την προσφορά του Βενιζέλειου στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης και των γύρω νησιών, να μην αφήσουν τα επαχθώς σχεδιαζόμενα από τον Υπουργό Υγείας και τους ακολούθους τους να υλοποιηθούν.

ΑΣ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΔΕΙ ΙΑΤΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ. \”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook