Τα ραβασάκια με την ειδοποίηση για οφειλές στο Δημόσιο ... άρχισαν να χτυπούν όχι μόνο την πόρτα, αλλά και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές 2.500.000 Ελλήνων.

Ενόψει τρόικας το Δημόσιο θέλει να δείξει πυγμή και πως θέλει να αυξήσει τα έσοδά του. Έτσι οι περιβόητες επιστολές άρχισαν να αποστέλλονται σε όσους χρωστούν ποσά ως και 3.000 ευρώ, άσχετα εάν αυτά έχουν κηρυχθεί ληξιπρόθεσμα ή όχι.

Η αποστολή αυτή, γίνεται μέσω e-mail σε όλους τους φορολογούμενους οι οποίοι έχουν πιστοποιηθεί στο TAXIS γνωστοποιώντας και το προσωπικό τους e-mail.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στους μικροοφειλέτες του Δημοσίου και οι οποίοι είναι περίπου 2,3 εκατομμύρια ευρώ με οφειλές το πολύ ως 3.000 ευρώ οι επιστολές ήδη έφτασαν και προς το παρόν περιλαμβάνουν μιαν.... ενημέρωση με τίτλο "Γνωστοποίηση βεβαιωμένων εκτός ρύθμισης οφειλών. Δυνατότητα καταβολής σε Τράπεζες και ΕΛ.ΤΑ." την οποία υπογράφει ο Γ.Γ. του Υπ.Οικονομικών κ.Θεοχάρης.

Δείτε εδώ την επιστολή την οποία έλαβε μέσω mail αναγνώστης του Flashnews ο οποίος οφείλει 155 ευρώ !!!Οι οφειλέτες πληροφορούνται για το πως μπορούν να ενημερωθούν για την οφειλή τους μέσω του TAXIS - NET και καλούνται απλά να πάνε να τακτοποιήσουν την οφειλή τους, χωρίς να προσδιορίζεται ο χρόνος.

Αυτό για αρχή. Εάν δεν υπάρξει σε εύλογο χρονικό διάστημα ανταπόκριση από τον οφειλέτη θα ακολουθήσει και δεύτερη επιστολή, με τελείως διαφορετικό ύφος και περιεχόμενο.

Στη δεύτερη ειδοποίηση θα αναφέρεται ότι θα ξεκινήσει η διαδικασία της επιβολής μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, τα οποία θα προβλέπουν κατασχέσεις εισοδημάτων, καταθέσεων και περιουσιακών στοιχείων.

Εάν και τότε δεν υπάρξει ανταπόκριση τότε οι εφορίες θα προχωρούν άμεσα στις κατασχέσεις.

Παράλληλα με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη μειώνεται από τα 5 εκατ. ευρώ στο 1,5 εκατ. ευρώ το όριο των βασικών οφειλών ανά φορολογούμενο προκειμένου να χαρακτηριστούν ως «ιδιαίτερα σημαντικού ύψους» και να ενεργοποιηθούν άμεσα τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης

Έτσι μπαίνουν άμεσα στο “μάτι” της εφορίας περίπου 1.500 φορολογούμενοι με οφειλές άνω του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.