Για πέντε ντοματιές σκότωσε έναν άνθρωπο. Αυτό ήταν το δεύτερο φονικό του. Επίσης για ασήμαντη αφορμή είχε σκοτώσει την ξαδέλφη του στην Ελλάδα.

Δράστης ο 67χρονος Περικλής Παπαδόπουλος ο οποίος καταδικάστηκε την Τρίτη σε κάθειρξη 11,5 χρόνων, αλλά θα πρέπει να περάσει εννέα χρόνια στη φυλακή για να έχει δικαίωμα να υποβάλει έφεση για πρόωρη αποφυλάκιση.

Όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο, ο Π. Παπαδόπουλος, το 2011, σκότωσε τον 72χρονο ομογενή Αντώνιο Μιρτσόπουλο μετά από καυγά τους για πέντε ντοματιές!

Ο δράστης φύτεψε πέντε ντοματιές στον κήπο του Μιρτσόπουλου, στο Κλάιτον της Μελβούρνης και όταν το θύμα του ζήτησε τον λόγο τσακώθηκαν και πάνω στη φιλονικία τους τον σκότωσε, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε.

Η δικαστής Μπέτι Κινγκ είπε ότι η απόφαση του Παπαδόπουλου να φυτέψει ντοματιές στον κήπο που είχε ετοιμάσει ο Μιρτσόπουλος ήταν προκλητική. «Και οι δυο φαίνεται πως ήσασταν δυο στριφνά γεροντάκια, με διάθεση ο ένας να κάνει την ζωή του άλλου δύσκολη. Αλλά να επιτρέψετε αυτή η εχθρότητα να φτάσει στο σημείο του θανάτου του Μιρτσόπουλου είναι απαράδεκτο» είπε η δικαστής.

Στο δικαστήριο αναφέρθηκε πως ο Παπαδόπουλος είχε σκοτώσει την ξαδέλφη του στην Ελλάδα «για ασήμαντη αφορμή» και είχε καταδικαστεί. Είχε μείνει στη φυλακή από το 1992 έως το 2008.

Η δικαστής Κινγκ τον χαρακτήρισε επικίνδυνο για την κοινωνία. «Είσαι 67 χρονών και έχεις σκοτώσει δυο ανθρώπους, σε ξεχωριστά επεισόδια για ασήμαντο λόγο» ανάφερε στον Π. Παπαδόπουλο, η δικαστής.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook