Η Διοικητική Μεταρρύθμιση και το τραπεζικό σύστημα βρέθηκαν στον επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου με τους εκπροσώπους της Τρόικας, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του κόμματος στην Ιπποκράτους.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι προηγήθηκε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό για το ραντεβού με την Τρόικα και πρόσθεσε ότι «στόχος μας είναι πάντα να στηρίζουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης σε αυτή τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας και με τις παρεμβάσεις μας διευκολύνουμε ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία και να αρθεί η αβεβαιότητα».

Ο κ. Βενιζέλος προσδιόρισε επίσης ως το «μεγάλο αγκάθι» των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα, το θέμα της Δημόσιας Διοίκησης.

Όπως είπε, οι εκπρόσωποι των δανειστών αντιμετωπίζουν τα συγκεκριμένα θέματα από τη διαρθρωτική γωνία, και όχι από την δημοσιονομική. Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, το ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται κανέναν συντεχνιασμό και επιδιώκει να ξεπεραστεί το πρόβλημα στο πλαίσιο του Συντάγματος, υπό των έλεγχο των δικαστηρίων.

«Οι διαδικασίες πρέπει να επιταχυνθούν. Αυτά θα μας προσδώσουν αξιοπιστία και στο εσωτερικό και διεθνώς» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης σημείωσε ότι είναι σημαντικό να πραγματοποιηθεί συνάντηση της Τρόικας με τη Δημοκρατική Αριστερά.

Αναφορικά με το θέμα των τραπεζών ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι η οριστική απόφαση θα ληφθεί από το ελληνικό ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας όταν ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των δύο τραπεζών.

Διαβεβαίωσε ότι οι καταθέσεις είναι απολύτως διασφαλισμένες στο σύνολό τους και ξεκαθάρισε ότι το μήνυμα του ΠΑΣΟΚ είναι ότι με κορμό την Εθνική Τράπεζα πρέπει να υπάρχει ένας πυλώνας δημοσίου συμφέροντος που είναι σε επαφή με τα συμφέροντα της χώρας.

Επιπρόσθετα κατά τη συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με την Τρόικα συζητήθηκε:

-το πρόβλημα της ανεργίας, στη βάση των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ

-το τέλος ακινήτων, για το οποίο εκφράστηκε η πεποίθηση ότι η λύση θα είναι κοινά αποδεκτή

-οι ρυθμίσεις για τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία, για τις οποίες υπάρχει η εντύπωση ότι \”θα βρεθεί μια σχετικά ικανοποιητική λύση\”

-τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Ερωτηθείς για τον κ. Μανιτάκη, ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι το θέμα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν είναι προσωπικό του αρμόδιου υπουργού, αλλά πρόβλημα της χώρας. Κληθείς να απαντήσει για το αν υπάρχει πρόβλημα κυβερνητικής συνοχής, δήλωσε ότι τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί δεν ενέχουν κινδύνους

Επίσης ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, δεν υπήρξε ποτέ και  σε σχέση με την κατάσταση στην Ευρώπη είπε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στον σκληρό της πυρήνα είναι τέτοια που την κάνουν να παίρνει νευρικές αποφάσεις.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δείχνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε πως αν κάποιος θέλει να κάνει την επιλογή εκτός ευρώ πρέπει να πει στον λαό το κόστος, γιατί το κόστος, η θυσία, ο πόνος θα είναι πολύ μεγαλύτερη, αν βγει η Ελλάδα από το ευρώ.

Τέλος συνεργάτες του κ. Βενιζέλου εκτιμούσαν ότι αναφορικά με τις τράπεζες εξετάζεται η αρχιτεκτονική που θα προσομοιάζει στο αρχικό σχέδιο για το ποιες τράπεζες είναι συστημικές.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook