Τα αναγκαία μέτρα αστυνόμευσης για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στην πόλη των Χανίων - εν’ όψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου - συζητήθηκαν σήμερα Τρίτη , κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έλαβε χώρα με πρωτοβουλία του Δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Αστυνομικού Διευθυντή Χανίων, Αρτέμη Κουτσαυτάκη, του Διοικητή Τμήματος Ασφαλείας Παρασκευά Χηνόπουλου, του Διοικητή Τμήματος Τροχαίας Χανίων Βλαχάκη Ιωάννη, του Διοικητή Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, Δημήτρη Θεοδωρογλάκη, του Προϊσταμένου ΔΙΑΣ-ΟΠΚΕ Ανδρέα Παναγιώτου, του Αναπληρωτή Αστυνομικού Διευθυντή, Ανδρεόπουλου Δημήτρη, του Προϊσταμένου Επιτελείου Αστυνομικής Δ/νσης Χανίων, Γεώργιου Στρατιδάκη, των Αντιδημάρχων Μανούσου Λιονάκη και Νίκου Ξυνίδη, του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Χανίων Γιώργου Μαρακάκη και του διευθυντή της Δημοτικής Αστυνομίας Χανίων, Γιάννη Καραντωνάκη.

Ειδικότερα τα θέματα που συζητήθηκαν στη σύσκεψη αφορούσαν:

1. τα μέτρα αστυνόμευσης στα σημεία υψηλής τουριστικής επισκεψιμότητας της πόλης των Χανίων (Παλιά Πόλη, Ενετικό Λιμάνι, Πλ. 1866, Πλ. Δημοτικής Αγοράς, κ.α.)
2. την αντιμετώπιση της επαιτείας
3. την καταπολέμηση του παραεμπορίου
4. το κυκλοφοριακό
5. την αστυνόμευση στις περιαστικές περιοχές

Στο πλαίσιο αποφασίστηκε όπως, το επόμενο διάστημα, υπάρξει:

1. πεζές περιπολίες από κοινού της ΕΛ.ΑΣ. και της Δημοτικής Αστυνομίας για την καλύτερη αστυνόμευση στη πόλη των Χανίων,

2. συνεργασία της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας για την απομάκρυνση - με γερανό της ΕΛ.ΑΣ. – των παρανόμως σταθμευμένων οχημάτων σε βασικές οδικές αρτηρίες της πόλης (π.χ. οδ. Σκαλίδη, Τζανακάκη, Αποκορώνου, Παπανδρέου, κ.α.), από ράμπες αναπήρων, μπροστά από τις εισόδους της Παλιάς Πόλης αλλά και συνδρομή στον έλεγχο της παράνομης κίνησης εντός του δακτυλίου.

3. εντατικοποίηση των ελέγχων καταπολέμησης της επαιτείας-παραεμπορίου από πλευράς της ΕΛ.ΑΣ. με συνδρομή της ΔΙΑΣ – ΟΠΚΕ στη Δημοτική Αστυνομία για τους ελέγχους στην Παλιά Πόλη και στις παραλίες (μασέρ, κ.α.) του Δήμου.

Την ικανοποίηση του για την στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία εξέφρασε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, επισημαίνοντας ότι «στόχος είναι η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των Δημοτών και των επισκεπτών των Χανίων».

Από την πλευρά του ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων Αρτέμης Κουτσαυτάκης, επισήμανε ότι εξετάστηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, που αφορούν την ασφάλεια των πολιτών. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι για το κάτι παραπάνω, εν’ όψει και της νέας τουριστικής περιόδου".