Σε άγρια καταστολή των απεργών πείνας προχώρησε από το βράδυ της Δευτέρας η ΕΛ.ΑΣ. μέσα στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας, όπως καταγγέλλει η κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή».

Σύμφωνα με την καταγγελία, πολυάριθμη ομάδα αστυνομικών χτύπησε με ρόπαλα απεργούς πείνας, απαιτώντας να διακόψουν την κινητοποίηση τους.

Όπως αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ, ορισμένοι από τους απεργούς πείνας έπεσαν λιπόθυμοι σε κάποια κελιά και οι αστυνομικοί αρνήθηκαν να ειδοποιήσουν τους γιατρούς. Κάποιοι από τους αστυνομικούς φέρονται  να είπαν στους μετανάστες: «Να πεθάνετε αν δεν σταματήσετε την απεργία πείνας» και «βρωμιάρηδες να φύγετε από τη χώρα μας».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το πρωί της Τρίτης οι αστυνομικοί έβγαλαν ένα μεγάλο αριθμό μεταναστών από τα κελιά τους και δεν τους επέτρεπαν να επιστρέψουν σε αυτά. Τους ανάγκασαν να στέκονται μπροστά από τα σύρματα για 7 ώρες ολόκληρες.

«Αυτές οι κτηνώδεις ενέργειες στοχεύουν στο σπάσιμο της απεργίας πείνας. Ρόλο ενεργό παίζουν και οι ένστολοι χρυσαυγίτες που υπηρετούν με εξαιρετική προθυμία ως ανθρωποφύλακες αστυνομικοί στο συγκεκριμένο στρατόπεδο συγκέντρωσης» επισημαίνει η ΚΕΕΡΦΑ.

in.gr