Σε διάψευση δημοσιευμάτων που αναφέρουν πως δικαστήριο της Σαουδικής Αραβίας καταδίκασε έναν 24χρονο άνδρα σε παράλυση προέβη την Τρίτη το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας, μέσω της διεύθυνσής του στο Twitter.

Ο νεαρός οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου διότι πριν από 10 χρόνια, όταν ήταν 14 ετών, φέρεται να μαχαίρωσε συμμαθητή του, παραλύοντάς τον. Σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα της εφημερίδας Saudi Gazette, ο 24χρονος διατάχθηκε είτε να πληρώσει πρόστιμο 270.000 δολαρίων, είτε να υποστεί χειρουργική παράλυση.

«Το υπουργείο θα ήθελε να ανακοινώσει πως [τα δημοσιεύματα] είναι απόλυτα αναληθή, μάλιστα η δικαστική απόφαση ήταν αντίθετη προς αυτό [που αναφέρεται]. Ο δικαστής απέφυγε να απατήσει την τιμωρία του [κατηγορούμενου]», σημείωσε χαρακτηριστικά μέσω του Twitter το υπουργείο.

Ακολούθησε μία σειρά από σχετικά υπουργικά Tweets, χωρίς ωστόσο να αποσαφηνιστεί ποια ήταν η δικαστική απόφαση.

Το δικαστικό σύστημα στη Σαουδική Αραβία βασίζεται στην ερμηνεία της ισλαμικής Σαρία από την πλευρά του εκάστοτε δικαστή, δίχως κατευθύνσεις ή δεδικασμένο, γεγονός που δίνει στην έδρα ιδιαίτερα ευρείες αρμοδιότητες στην επιβολή ποινών.

Η θανατική ποινή είναι συνηθισμένη, και μπορεί να επιβληθεί για κατηγορίες που κυμαίνονται από φόνο, έως εμπόριο ναρκωτικών, έως... μαγεία.

 

skai.gr