Την σύμβαση έργου ύψους 650.000 ευρώ για την συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής της Σητείας, υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Με την ανάθεση του έργου, συνολικά, στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου εκτελούνται σήμερα έργα οδοποιίας-συντήρησης ύψους περίπου 2 εκατ. ευρώ, παρεμβάσεις που ενισχύσουν σε μεγάλο βαθμό την οδική ασφάλεια στο ολόκληρο το Λασίθι. 

Στην σημερινή υπογραφή της σύμβασης στο γραφείο του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Σητείας Θεόδωρος Πατεράκης, και ο εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρείας «ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ» Κώστας Μανιδάκης. 
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπογράμμισε ότι «καταφέραμε και εξοικονομήσαμε από πόρους της Περιφέρειας και της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, με την δραστική περικοπή λειτουργικών δαπανών, το κονδύλι των 2 εκ. ευρώ, καθώς όπως γνωρίζετε οι χρηματοδοτήσεις από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους έχουν κοπεί.

Είμαστε ικανοποιημένοι, γιατί με την χρηματοδότηση αυτή ενισχύουμε αποτελεσματικά την οδική ασφάλεια σε ολόκληρο το Λασίθι, καθώς παρεμβάσεις γίνονται σε όλους τους δήμους της περιοχής». 

Ο Σταύρος Αρναουτάκης υπενθύμισε ακόμα ότι η Περιφέρεια Κρήτης δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο πρόγραμμα οδικής ασφάλειας που υλοποιεί και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες του νησιού, και σύμφωνα με τις υπάρχουσες προβλέψεις θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2013. 
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Σητείας Θεόδωρος Πατεράκης με ικανοποίηση ανέφερε ότι «πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για το δήμο Σητείας, που αφορά στην συντήρηση του οδικού δικτύου στην ευρύτερη περιοχής μας. Η συντήρηση των δρόμων θα αυξήσει την οδική ασφάλεια για την διακίνηση των πολιτών, ενώ από την ολοκλήρωση του έργου θα ωφεληθεί και ο τουρισμός μας». 
Ο δήμαρχος Σητείας ευχαρίστησε μάλιστα τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για το ενδιαφέρον που δείχνει –όπως είπε- για την περιοχή, που έχει περάσει από δύσκολες καταστάσεις. «Η σημερινή υπογραφή της σύμβασης αποδεικνύει την ευαισθησία της πολιτικής ηγεσίας της Περιφέρειας, που ενδιαφέρεται ουσιαστικά για περιοχές που έχουν έλλειμμα από τέτοιες παρεμβάσεις έργων» κατέληξε ο δήμαρχος Θεόδωρος Πατεράκης. 
Ο ανάδοχος του έργου Κώστας Μανιδάκης επεσήμανε ότι το έργο «Συντήρηση επαρχιακού δικτύου περιοχής Σητείας» πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα , και θα ολοκληρωθεί το Φθινόπωρο του 2013. 
Εκτός από την σημερινή σύμβαση για την συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου Σητείας προϋπολογισμού 650.000 ευρώ, σε εξέλιξη βρίσκονται έργα οδοποιίας σε Ιεράπετρα-Μεραμβέλο-Οροπέδιο Λασιθίου, προϋπολογισμού 1,2 εκ. ευρώ, όπως επίσης το έργο καθαρισμού διαμόρφωση τάφρων στην ΠΕ Λασιθίου προϋπολογισμού 150 χιλ. ευρώ. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook