Εικοσιτετράωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία για την Τρίτη 16 Απριλίου αποφάσισε σε συνεδρίασή της, την Τρίτη, η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, ζητώντας για άλλη μία φορά την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου υπουργείου Ναυτιλίας για την «ανασυγκρότηση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις».

Η απεργία, που θα περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες πλοίων, θα ξεκινήσει στις 06:00 το πρωί της Τρίτης 16 Απριλίου και θα λήξει στις 06:00 το πρωί της Τετάρτης 17 Απριλίου.

Όπως και στην απεργία της 3ης Απριλίου, που επισης ειχε προειδοποιητικό χαρακτήρα, τα πλοία δεν θα αναχωρήσουν από τα λιμάνια της Κρήτης, ενώ αναμένεται ανακοίνωση από τις πλοιοκτήτριες εταιρείες για τυχόν αναπροσαρμογή των δρομολογίων τους.

Σημειώνεται ότι την ημέρα της απεργίας αναμένεται να εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το επίμαχο πολυνομοσχέδιο, ενώ έως σήμερα δεν έχουν υπάρξει βασικές αλλαγές αναφορικά με τα άρθρα που αφορούν τη ναυτεργασία, δηλαδή το άρθρο 19 που προβλέπει ατομικές συμβάσεις εργασίας στα κατώτερα πληρώματα της ποντοπόρου και το άρθρο 30 που επιφέρει αλλαγές στα εργασιακά των ναυτικών της ακτοπλοΐας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook