Λίστα με 6.000 ονόματα ατόμων και εταιριών που έβγαλαν κεφάλαια εκτός Κύπρου, λίγο πριν από το κούρεμα των καταθέσεων, δόθηκε στην επιτροπή θεσμών της βουλής από τον υποδιοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου.

Την απογοήτευση του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών, Δημήτρης Συλλούρης για το γεγονός ότι τέθηκαν ενώπιον της Βουλής ονόματα και εταιρείες που απέσυραν χρήματα από την Κύπρο 15 μέρες μόνο, πριν την κρίσιμη συνεδρία του Eurogroup, ενώ η βουλή ζήτησε τα ονόματα που απέσυραν χρήματα μέχρι και ένα χρόνο πριν.

Όπως αναφέρει το sigmalive στις λίστες που έχουν κατατεθεί στη βουλή περιέχονται περίπου 6000 άτομα και εταιρείες, είπε ο κ. Συλλούρης, προσθέτοντας ότι «υπάρχουν παράξενες εκροές αλλά υπάρχουν και άτομα που δεν πρέπει να στοχοποιηθούν και αυτός είναι ο λόγος που δεν δίδονται στη δημοσιότητα τα ονόματα».

Ο κ. Συλλούρης δήλωσε επίσης ότι διατηρεί τις αμφιβολίες του ως προς το κατά πόσον δόθηκαν όλα τα ονόματα που ζητήθηκαν από την Κεντρική Τράπεζα.

Μεταξύ άλλων στην επιτροπή συζητήθηκαν τα προνομιακά δάνεια, τα δάνεια που παραχωρήθηκαν σε ανώτατα στελέχη των τραπεζών με χαριστικά επιτόκια, οι διαγραφές δανείων σε επώνυμα πρόσωπα και οι μισθοί και τα μπόνους ανώτατων τραπεζικών στελεχών και πώς αυτά διακυμάνθηκαν από το 2007 μέχρι το 2012.

Επίσης συζητήθηκε η προώθηση δανείων σε ξένα νομίσματα χωρίς προηγούμενη ενημέρωση των δανειοληπτών για τους συναλλαγματικούς κινδύνους και την επέκταση του δικτύου υποκαταστημάτων των τραπεζών στην Ελλάδα εν μέσω οικονομικής κρίσης στη χώρα.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook