Η 2η Γιορτή Σπόρων στον Πύργο του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, ο δικός μας τρόπος να υποδεχόμαστε συμβολικά αλλά και δημιουργικά την άνοιξη, έστειλε ηχηρά μηνύματα σε πολλές κατευθύνσεις.

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση, είδαμε να μετατρέπεται μια πρωτοβουλία του Δήμου μας σε σημαντικό περιβαλλοντικό γεγονός στο οποίο πρωταγωνιστές αναδεικνύονται οι Τοπικές Κοινωνίες και ιδιαίτερα οι νέοι και τα παιδιά. Και όλα αυτά σε ένα Κοινό χωράφι που καλλιεργείται και φυτεύεται συλλογικά, ένα χωράφι που αποτελεί περιουσία όλων μας.

Η ενεργοποίηση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη κατεύθυνση της προστασίας του πλούτου της δικής μας γης και των σπόρων της, θέτει ουσιαστικά προ των ευθυνών της την Ελληνική Πολιτεία που έχει την ευθύνη θεσμικής θωράκισης του δικαιώματος μας στη προστασία, συλλογή και διάθεση τοπικών σπόρων και ποικιλιών.

Η συμμετοχή αλλά και η διάθεση των πολιτών ξεπέρασε κάθε μας προσδοκία. Αυτή η πολύ μεγάλη παρέα ανθρώπων που μπορεί πλέον να συνομιλεί, να ανταλλάσσει, να προσφέρει και να διασκεδάζει, δημιουργεί συνθήκες ανάπτυξης μιας νέας αντίληψης για την αξία της κληρονομιάς του τόπου μας.

Θα είμαστε εκεί, παρόντες, παίρνοντας πρωτοβουλίες στη λογική των συνεργασιών με φορείς και συλλόγους, στηρίζοντας κάθε προσπάθεια που οδηγεί σε αυτή τη κατεύθυνση.

Ευχαριστούμε την τοπική ομάδα Πελίτι Ηρακλείου για την άριστη συνεργασία, τη προσφορά της εμπειρίας και της γνώσης της.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook