Ο Ιερός ναός του Αγίου Νικολάου υπήρξε το επίκεντρο της επίσκεψης που πραγματοποίησαν εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Χανίων σε ιστορικά σημεία της παλιάς πόλης στις 26/3/2013 στο πλαίσιο του προγράμματος σχολικής δραστηριότητας με τίτλο \”ΧΑΝΙΑ-ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ\”.

Τους εκπαιδευόμενους και εκπαιδευτές καλωσόρισε ο εφημέριος της ενορίας πατήρ Εμμανουήλ Μπλαζάκης ο οποίος, αφού ευχήθηκε σε όλους υγεία και πρόοδο, αφηγήθηκε την ιστορία του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου. Επίσης, συζητήθηκαν θεολογικής υφής θέματα με αφορμή ερωτήσεις που ετέθησαν σχετικά με το ναό. Ακολούθησε ξενάγηση στα στενά της συνοικίας \”Σπλάντζια\”\’, όπου βρίσκονται οι ιεροί ναοί Αγίων Αναργύρων, Αγίας Αικατερίνης του Σινά, Αγίας Ειρήνης και Αγίου Ελευθερίου.

Επί της πλατείας της συνοικίας αυτής πληροφορήθηκαν οι εκπαιδευόμενοι τα γεγονότα της 19ης Μαΐου 1921, όταν κρέμασαν οι Τούρκοι στον πλάτανο της πλατείας Σπλάντζιας την ημέρα της Αναλήψεως του Κυρίου «με ανεκδιήγητον καταισχύνην» τον επίσκοπο Κισσάμου Μελχισεδέκ Δεσποτάκη και τον ιεροδιάκονο Καλλίνικο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook