Αποχώρηση έως τον Ιούνιο των 2.000 επίορκων υπαλλήλων, καθώς και άλλες 5.000 αποχωρήσεις έως το τέλος του έτους και άλλες 12.500 το 2014 ζητά, σύμφωνα με πληροφορίες η τρόικα.

Ο νέος κύκλος διαβουλεύσεων μεταξύ των εκπροσώπων των δανειστών και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε για λίγη ώρα και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, ο οποίος αποχώρησε νωρίτερα.

Ο υπουργός Οικονομικών συνόδευσε τον κ. Μανιτάκη έως το ασανσέρ του ορόφου, με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης να δηλώσει «συζητούμε τα τελευταία σημεία. Υπάρχει κοινή στάση, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στις σχέσεις μας».

Ερωτηθείς για τη στάση της Τρόικας, ο κ. Μανιτάκης ανέφερε ότι «δεν ζητήθηκαν νέα στοιχεία, αλλά διευκρινίσεις και τις οποίες θα δώσω. Δεν θέλω να προδικάσω την εξέλιξη των συζητήσεων, άλλωστε, εδώ και ενάμισι μήνα γίνονται οι συζητήσεις».

Οι συσκέψεις τις τελευταίες μέρες έχουν εντατικοποιηθεί, εν όψει του Eurogroup της Παρασκευής, με την ελληνική πλευρά να ευελπιστεί σε «πράσινο φως» για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Όπως παραδέχονται στελέχη της κυβέρνησης, το βασικό «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις είναι το θέμα της κινητικότητας στο Δημόσιο.


in.gr