Σε θάλαμο της κλινικής του Ανόβερο μεταφέρθηκε χθες το απόγευμα ο 15χρονος μαθητής από την Πάτρα, που υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για να αντιμετωπιστεί το σηραγγώδες αγγείωμα στελέχους εγκεφάλου.

Ο μαθητής νοσηλευόταν από το βράδυ της Δευτέρας, όταν δηλαδή ολοκληρώθηκε η πολύωρη χειρουργική επέμβαση στη μονάδα ανάνηψης της κλινικής. Όμως μετά τις νέες εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη ο 15χρονος, οι γιατροί έκριναν ότι μπορούσε να μεταφερθεί σε θάλαμο, αφού τα αποτελέσματα αξιολογήθηκαν ως θετικά.

Σχετικά με τον χρόνο που θα παραμείνει στην κλινική ο 15χρονος, οι γιατροί εκτιμούν ότι θα χρειαστεί περίπου ένας μήνας, ενώ μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα και ανάλογα πάντα με την πορεία της υγείας του μαθητή, θα ξεκινήσει η αποκατάσταση με φυσικοθεραπεία.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, με μεγάλη ικανοποίηση πληροφορήθηκαν στην Πάτρα συγγενείς, φίλοι, καθηγητές και συμμαθητές του 15χρονου τα αποτελέσματα της χειρουργικής επέμβασης και τώρα περιμένουν να επιστρέψει κοντά τους.


real.gr