Σε 17 περίπου εκατομμύρια υπολογίζει τους τουρίστες που αναμένονται στην Ελλάδα το φετινό καλοκαίρι ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γιάννης Ρέτσος.

Η \”κάθοδος\” αυτή μεταφράζεται σε 11 δισεκατομμύρια ευρώ άμεσα έσοδα για τα ταμεία της χώρας, γεγονός που θα προσφέρει μια οικονομική ανάσα.

Στο μεγαλύτερό τους ποσοστό οι επισκέπτες αναμένονται από τη Ρωσία, ωστόσο, αυξημένη κίνηση προς την Ελλάδα προβλέπεται και από άλλες χώρες, όπως η Γερμανία, προέλευση, που τις τελευταίες χρονιές \”είχε παρουσιάσει εικόνα κατάρρευσης\”.

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι ο τουριστικός κλάδος -κυρίως ο ξενοδοχειακός- δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα της κρίσης, που πλήττει όλους τους τομείς.

Αναφέρει ότι η υπερφορολόγηση είναι η μεγαλύτερη πληγή και ζητά άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, από 23% σε 13%, κίνηση που, όπως σημειώνει, θα δώσει ώθηση σε όλους τους φορείς που επιχειρούν στον τουρισμό.

Η αισιοδοξία είναι εντούτοις διάχυτη, καθώς σύμφωνα με τον Γιάννη Ρέτσο υπάρχει φως στον ορίζοντα και αυτό προέρχεται από τον αυξημένο αριθμό ζήτησης.

news247.gr από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook