Ο Εκδοτικός Οίκος Αγγελάκη σας προσκαλεί την Πέμπτη 11 Απριλίου 2013 στις 19:00 μ.μ. στην Αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου, στην παρουσίαση του βιβλίου \”Επιφυλλίδες\” του Θεοδ. Τάσιου.

Η εκδήλωση θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

«Στο αμάρτημα της επιφυλλιδογραφίας υποπίπτω σαράντα σχεδόν χρόνια τώρα στο «Βήμα». Γιατί; Α) το πάθος να εκτίθεμαι στην πολυθεματικότητα και β) για την αίσθηση της συμμετοχής στα κοινά για να μη με φάει το σκουλήκι των τύψεων της «ιδιωτείας».

Γιατί η παρούσα αναδημοσίευση; Μου φάνηκε ότι η αγωνιστική απαισιοδοξία μεγάλου μέρους της επιφυλλιδογραφίας μου τα τελευταία τριάντα χρόνια, υπεδείκνυε πότε – πότε και τον ολοφάνερο εθνικό μας κατήφορο.

Απ\’ αυτή την άποψη σκέφθηκα ότι η αναδημοσίευση ενδέχεται να συνεισφέρει κάπως στο οξύτατο ζητούμενο των ημερών : την απόχτηση (εκ των υστέρων ίσως) της ελλείπουσας αυτοσυνειδησίας μας».

Αυτά σημειώνει ο κ. Θεοδόσης Π. Τάσιος προλογίζοντας το βιβλίο του με τίτλο «Επιφυλλίδες» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «ΑΓΓΕΛΑΚΗ».

Οι επιφυλλίδες του στο «Βήμα της Κυριακής», τα τελευταία 15 χρόνια, συγκεντρωμένες σε έναν τόμο: θρησκεία, φιλοσοφία, ηθική, τέχνη, επιστήμη και έρευνα, τεχνολογία, γλώσσα, ιστορία, πολιτική συνυπάρχουν στις 600 σελίδες του βιβλίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook