Mια ευχάριστη επίσκεψη δέχθηκε η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, από τον ομόλογο της, Δήμαρχο του Mainburg κ. Josef Reiser στο Δημαρχείο Φαιστού στις Μοίρες. 
Η Δήμαρχος παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Ρομπογιαννάκη υποδέχθηκε το Δήμαρχο, ο οποίος επισκέφτηκε την περιοχή για να απολαύσει τις ομορφιές του τόπου μας, στις λίγες ημέρες που είχε στη διάθεση του, προτού επιστέψει στα καθήκοντα του. 
Ακολούθησε μια συζήτηση για θέματα που αφορούν την συνεργασία μεταξύ τω δύο Δήμων, ενώ τόνισε στον ομόλογο της, ότι με την επίσκεψη του αυτή δείχνει να μην ξεχνά τους στενούς δεσμούς που έχει με την περιοχή η οποία προσφέρεται για διακοπές ολόκληρο το χρόνο. 
Αφορμή για τη συνάντηση, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα στάθηκε η επίσκεψη του Δημάρχου του Mainburg στην Κρήτη με μέλη της οικογένειας του για τις διακοπές του Πάσχα των Καθολικών. Με την παραμονή του στο νότο έδειξε να μην ξεχνά τους φίλους που έχει στην περιοχή, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να διαφημίσει την κρητική φιλοξενία.
O Δήμος του Mainburg, το καλοκαίρι που μας πέρασε συμπλήρωσε 10 έτη από την αδελφοποίηση του με τον πρώην Δήμου Ζαρού, γιορτάζοντας μια σχέση που δείχνει να αντέχει στο χρόνο και δημιουργεί προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας σε θέματα τουρισμού, πολιτισμού και ανάπτυξης, ενώ θέτουν ως στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο πόλεων αλλά και των δύο λαών γενικότερα.
Στο περιθώριο της συνάντησης, ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον Δήμαρχο κ. Reiser η επίσημη πρόσκληση ώστε να πραγματοποιηθεί επίσκεψη αντιπροσωπείας από το Δήμο Φαιστού στη Γερμανία, τον προσεχή Οκτώβριο, στα πλαίσια εορτασμού τοπικών εκδηλώσεων του Δήμου του Mainburg, συνεχίζοντας την πολύ καλή συνεργασία που έχουν όλα αυτά τα χρόνια οι δύο Δήμοι μεταξύ τους. 
Μια συνεργασία όπου μπορεί να εξελιχθεί ως τον καλύτερο πρεσβευτή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook