Επιμένει στις απαιτήσεις της για την απομάκρυνση 2.000 επίορκων δημοσίων υπαλλήλων έως τον Ιούνιο και συνολικά 20.000 έως το τέλος του 2014 η τρόικα. Το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου στη συνάντηση της τρόικας με τον Γ.Στουρνάρα, το μεσημέρι της Τετάρτης και ο Αντ.Μανιτάκης δεσμεύθηκε να στείλει νέο σχεδιασμό με χρονοδιαγράμματα για την απομάκρυνση των επίορκων, καθώς και τα οργανογράμματα των δημοσίων φορέων προκειμένου να συζητηθούν στη συνάντηση.

Σύμφωνα με Τα Νέα, η τρόικα επιμένει να ξεκινήσουν από φέτος με περίπου 7.000 υπαλλήλους, περιλαμβανομένων των επίορκων και να φτάσουν τις 20.000 ώς το τέλος του 2014. Παράλληλα ζήτησε να τεθούν σε διαθεσιμότητα από τον Ιούνιο περίπου 12.500.

Πρόκειται για μια αυστηρή ερμηνεία του «προαπαιτούμενου» όρου για την εκταμίευση της δόσης του Μαρτίου των 2,8 δισ. ευρώ, που μιλάει απλώς για απόλυση το 2014 ενός «μεγάλου μέρους» των 25.000 υπαλλήλων, οι οποίοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Πάντως, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, παρά την πίεση αναμένεται αναστολή της κόντρας με την τρόικα στο θέμα αυτό για δύο μήνες και έγκριση της δόσης.

Από την άλλη πλευρά, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, δεν δεσμεύθηκε ούτε για απολύσεις επιόρκων από φέτος. Οι πιέσεις της τρόικας έφεραν σε δύσκολη θέση τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, που συμμετείχε για περίπου μία ώρα στην τρίωρη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς κατέστη σαφές ότι από τη στάση του εξαρτάται αν θα εγκριθεί η δόση ή όχι.

Ο ίδιος δεσμεύθηκε να παρουσιάσει σήμερα στοιχεία για την πορεία των πειθαρχικών συμβουλίων, καθώς επίσης, χρονοδιαγράμματα για την απομάκρυνση των επίορκων, όπως και τα νέα οργανογράμματα των δημόσιων φορέων, προκειμένου να συζητηθούν στη νέα σύσκεψη του Γ.Στουρνάρα με την τρόικα.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook