Η διασφάλιση των θέσεων εργασίας στα ξενοδοχεία, και η τήρηση της κλαδικής σύμβασης εργασίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που συγκάλεσε σήμερα στην Περιφέρεια ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με την συμμετοχή του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, του Προέδρου Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκου Χαλκιαδάκη, του προέδρου και του γραμματέα των ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Ηρακλείου Γιώργου Αρετίνη και Νίκου Κοκολάκη αντίστοιχα. 
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπογράμμισε ότι πάση θυσία θα πρέπει να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας στον τουριστικό τομέα όπου επιβιώνουν χιλιάδες οικογένειες Κρητικών και αποτελεί τον βασικό μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας του νησιού. Οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για την πρωτοβουλία που είχε αναλάβει πριν από περίπου ένα μήνα για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας στα ξενοδοχεία της Κρήτης.
«Αναλάβαμε μια πρωτοβουλία πριν από ένα μήνα με στόχο να μην υπάρξουν απολύσεις εργαζομένων στα ξενοδοχεία, αλλά απεναντίας να δημιουργηθούν και άλλες θέσεις εργασίας, όπου θα απασχοληθούν και άλλοι Κρητικοί και ευρύτερα Έλληνες. Ο τουριστικός τομέας στο νησί έχει δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας, και εμάς μας ενδιαφέρει ως Περιφέρεια να μην υπάρχει ανεργία ειδικά στον συγκεκριμένο κλάδο» είπε ο Περιφερειάρχης Κρήτης και πρόσθεσε: 
«Ο τουριστικός πυλώνας στην Κρήτη αποτελεί βασικό μοχλό ανάπτυξης και για αυτό πρέπει να καλύψει και άλλες θέσεις εργασίας. Θεωρώ ότι η σημερινή συνάντηση έγινε σε πάρα πολύ καλό κλίμα μεταξύ των εμπλεκομένων, και αυτό που αποφασίσαμε είναι ότι ο διάλογος μεταξύ μας θα συνεχίσει να υπάρχει όποτε απαιτείται, με στόχο η φετινή τουριστική χρονιά, να εξελιχθεί προς όφελος όλων των Κρητικών».
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης χαρακτήρισε θετικό το κλίμα που υπήρξε στη συνάντηση, υπογράμμισε ωστόσο την θέση του ΕΚΗ, ότι, «η τουριστική περίοδος θα κυλήσει ομαλά εάν οι εργασιακές σχέσεις τηρηθούν, δηλαδή η κλαδική σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Σήμερα ο κ. Χαλκιαδάκης δεσμεύτηκε ότι, όπου υπάρξουν περιστατικά επικείμενων απολύσεων θα γίνεται άμεσα παρέμβαση προκειμένου να μην προχωρούν».
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων ν. Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης υπογράμμισε ότι «όλοι θέλουμε και επιδιώκουμε ηρεμία και εργασιακή ειρήνη στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Σήμερα είχαμε ένα θετικό αποτέλεσμα, και εμείς δεσμευτήκαμε ότι θα τηρήσουμε την κλαδική σύμβαση εργασίας, όπως επίσης η μαθητεία στα ξενοδοχεία θα ανέλθει μέχρι το 17% όσο δηλαδή προβλέπεται».
«Χιλιάδες οικογένειες επιβιώνουν από τον τουρισμό, και σήμερα ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων δεσμεύτηκε ότι όπου υπάρχουν μεμονωμένες απολύσεις συναδέλφων μας θα γίνεται παρέμβαση ώστε να μην πραγματοποιούνται. Αυτές τις μεμονωμένες περιπτώσεις ξενοδοχείων όπου φημολογούνται απολύσεις, τις γνωρίζουμε, και εφόσον χρειαστεί, θέλουμε να στείλουμε μήνυμα, θα γίνεται παρέμβαση από την πλευρά μας». 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook