Μετά την διευκρίνηση απο το αρμόδιο Υπουργείο, πως το πρόγραμμα ελέγχων των δικύκλων καταρτίζεται απο τις Περιφέρειες, και λόγω του ότι μεγάλος αριθμός δικύκλων δεν πρόλαβε να περάσει απο ΚΤΕΟ, και ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ.Απόστολος Βουλγαράκης ανακοίνωσε το νέο πρόγραμμα προθεσμιών.

Αναλυτικά η απόφαση του κ.Βουλγαράκη μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής :

\”Τροποποιούμε τις αριθμ. 83/22-03-2011, 300/24-06-2011 και 655/23-09-2011 Αποφάσεις του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων ως προς τον προγραμματισμό ελέγχου ως εξής:

\"\"
\"\"

Οι δίκυκλες μοτοσικλέτες που έχουν ταξινομηθεί από 1-1-2010 και μετά, υποχρεούνται να προσέλθουν για τεχνικό έλεγχο μετά από τέσσερα (4) έτη από την ημερομηνία έκδοσης της πρώτης άδειας κυκλοφορίας με προθεσμία από τρεις (3) εβδομάδες πριν, έως μια (1) εβδομάδα μετά την ημερομηνία αυτή.

Οι δίκυκλες μοτοσικλέτες που θα ταξινομηθούν ως καινούργιες, υποχρεούνται να προσέλθουν για τεχνικό έλεγχο, μετά από τέσσερα (4) έτη από την ημερομηνία της πρώτης άδειας κυκλοφορίας με προθεσμία από τρεις (3) εβδομάδες πριν, έως μια (1) εβδομάδα μετά την ημερομηνία αυτή.

Οι ανάριθμες μεταχειρισμένες δίκυκλες μοτοσικλέτες που προέρχονται από χώρες του εξωτερικού, για να τους χορηγηθεί άδεια κυκλοφορίας, θα πρέπει πρώτα να εφοδιαστούν με δελτίο τεχνικού ελέγχου από ΚΤΕΟ.

Δίκυκλες μοτοσικλέτες με έδρα ή διεύθυνση κατοικίας ιδιοκτήτη που ανήκει σε άλλη περιφερειακή ενότητα της χώρας στην οποία έχει εκδοθεί πρόγραμμα πρόσκλησής για τεχνικό έλεγχο και οι οποίες κυκλοφορούν στο Νομό Ηρακλείου, υποβάλλονται σε τεχνικό έλεγχο σύμφωνα με το πρόγραμμα της περιφερειακής ενότητας στην οποία ανήκουν.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνούν με τα Ιδιωτικά ΚΤΕΟ για τον καθορισμό ημερομηνίας ελέγχου.

Ο κάτοχος δίκυκλης μοτοσικλέτας που δεν τη προσκομίζει για τον περιοδικό τεχνικό έλεγχο εντός της καθοριζόμενης ημερομηνίας, τιμωρείται σύμφωνα με το άρθρο 86 του Κ.Ο.Κ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook