Οι γερμανικές αρχές αποκάλυψαν μια μυστική νεοναζιστική οργάνωση που είχε απλώσει τα «πλοκάμια» της σε φυλακές της χώρας. Και όλα αυτά, μία εβδομάδα προτού ξεκινήσει στο Μόναχο η δίκη των πέντε νεοναζί που κατηγορούνται ότι ενέχονται στις δολοφονίες εννέα μεταναστών και μίας αστυνομικού.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης του κρατιδίου της Έσσης, Γεργκ-Ούβε Χαν, ανακοίνωσε ότι η οργάνωση, η οποία αυτοδιαφημιζόταν ως «φιλανθρωπική», είχε προσπαθήσει να στρατολογήσει την Μπεάτε Τσέπε, 38 ετών, η οποία παραμένει προφυλακισμένη εν όψει της δίκης της, στις 17 Απριλίου.

Σύμφωνα με τις Αρχές, η Τσέπε ήταν μέλος του τριμελούς νεοναζιστικού πυρήνα NSU που ευθύνεται για τις αποκαλούμενες «δολοφονίες του ντονέρ».

Οι δύο άνδρες συνεργάτες της σκοτώθηκαν το 2011, μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα ληστείας.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, οι αρχηγοί της νεοσύστατης ομάδας, οι οποίοι εκτίουν ποινές για διάφορα αδικήματα, χρησιμοποίησαν το ταχυδρομείο και άλλες επαφές με τον έξω κόσμο για να οργανωθούν.

Η αστυνομία ερεύνησε την περασμένη εβδομάδα τα κελιά των φυλακών, αναζητώντας στοιχεία για τη νέα οργάνωση.

Σύμφωνα με τον Χαν, έγγραφα που κατασχέθηκαν στη φυλακή Χούενφελντ περιελάμβαναν και έναν κατάλογο με πιθανά μέλη. Στον κατάλογο υπήρχε το όνομα της Τσέπε και η φυλακή όπου κρατείται, όμως παραμένει αδιευκρίνιστο αν μέλη της οργάνωσης είχαν έρθει σε επαφή μαζί της.

Το νεοναζιστικό κίνημα στη Γερμανία είναι διασπασμένο σε πολλά μικρότερα τμήματα. Ορισμένες οργανώσεις έχουν τεθεί εκτός νόμου, όμως άλλες συνεχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους σε διάφορες περιοχές. Μια φιλανθρωπική οργάνωση που προσέφερε οικονομική και ψυχολογική στήριξη σε φυλακισμένους νεοναζί απαγορεύτηκε το 2011.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook