Τον στόχο της κυβέρνησης να επιστρέψει στις διεθνείς αγορές για μακροπρόθεσμο δανεισμό εντός του έτους εάν ομαλοποιηθεί η κατάσταση επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνστατίνου την Τρίτη από τις Βρυξέλλες.

«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως μπορούμε να βγούμε στις αγορές μέσα στο 2011 μόλις ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τις συνολικές αποφάσεις των ερχόμενων μηνών (για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης στην Ευρωζώνη)» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, όπως μεταδίδει το DowJones Newswires.

Ο Γ.Παπακωσταντίνου εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα καταλήξει στις απαραίτητες αποφάσεις για μία «περιεκτική απάντηση» στις πιέσεις στην Ευρωζώνη, κάτι που θα συμβάλει και στην ευκολότερη έξοδο της Αθήνας για μακροπρόθεσμο δανεισμό: «Είμαι απολύτως πεπεισμένος πως, παρά τις διαφωνίες, θα ληφθούν οι σωστές αποφάσεις» ανέφερε.

Ο ίδιος, σύμφωνα με το Reuters, ανέφερε πως προχωρά ο σχεδιασμός για έκδοση «ομολόγων διασποράς».

Μετά την «αναβολή» της απόφασης από το Εurogroup της Δευτέρας, υποστηρίζουν αναλυτές, τα spread των ευρωπαϊκών ομολόγων ανέβηκαν, με τη διαφορά απόδοσης των ελληνικών ομολόγων έναντι των γερμανικών να διευρύνεται στις 845 μονάδες.

Το DJNewswires αναφέρει πάντως δηλώσεις άλλων Ελλήνων αξιωματούχων, οι οποίοι θεωρούν δύσκολη την έξοδο στις αγορές φέτος, επισημαίνοντας πως η Αθήνα δεν μπορεί να δανειστεί βιώσιμα με spread άνω των 400 μονάδων ή με επιτόκιο άνω του 6%.

in.gr.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook