Στο Μέγαρο Μαξίμου για διαβουλεύσεις με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά μετέβη ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μετά την εξάωρη σύσκεψη με την τρόικα.

Προγραμματίζεται δε και νέα συνάντηση του υπουργού με τους εκπροσώπους των δανειστών αργότερα μέσα στην ημέρα (γύρω στις 20:30μμ στο ΥΠΟΙΚ) ενδεικτικό του πόσο επείγεται η κυβέρνηση να κλείσει όσο το δυνατόν περισσότερες εκκρεμότητες, ώστε ο Γ.Στουρνάρας να μεταβεί στο Eurogroup της Παρασκευής «κρατώντας» συγκεκριμένες αποφάσεις, έστω για κάποια από τα κρίσιμα θέματα, ώστε να κερδίσει την πολιτική στήριξη των εταίρων.

Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε μετά το τέλος της εξάωρης συνεδρίασης, ότι μέχρι τη νέα συνάντηση σήμερα αργά το απόγευμα θα αξιολογηθούν στοιχεία που έχουν κατατεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και από τις δύο πλευρές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η απόσταση μεταξύ Αθήνας-τρόικας έχει μειωθεί σε όλα τα θέματα πλην της κινητικότητας στο Δημόσιο.

«Υπάρχουν ακόμα πολλά θέματα σε εκκρεμότητα. Δεν θα κλείσουμε έως την Παρασκευή» ανέφερε μετά τη συνάντηση με την τρόικα κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών. «Παραμένει αγκάθι το δημόσιο, για αυτό και καλέσαμε και τον κ. Μανιτάκη» σημείωσε το ίδιο στέλεχος.

Ωστόσο άλλος ανώτατος παράγοντας του υπουργείου ήταν καθησυχαστικός λέγοντας ότι «δεν υπάρχουν εμπλοκές. Είμαστε εδώ για να λύνουμε τα προβλήματα».

Ο ίδιος είπε ότι «θα κλείσουμε τη διαπραγμάτευση» μετά το Eurogroup της Παρασκευής.

Έτσι ο στόχος πλέον είναι οι συζητήσεις να κλείσουν μέσα στον Απρίλιο και η συμφωνία να οριστικοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών, ώστε να εκταμιευτούν τα χρήματα των δόσεων που φτάνουν τα 8 δισ. ευρώ.

Τον προγραμματισμό αυτό άλλωστε φαίνεται ότι έχουν αποδεχθεί και οι Βρυξέλλες με ανώτατο αξιωματούχο να δηλώνει σήμερα (Τετάρτη) ότι δεν θα πρέπει να αναμένεται απόφαση για την επόμενη δόση από το άτυπο Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Απριλίου στο Δουβλίνο, παρά την πρόοδο που σημειώνεται στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και τρόικας.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook