Μετά την απάντηση μέσω της επίσημης σελίδας του ΑΟΧ στην ανακοίνωση των ποδοσφαιριστών ήταν σειρά του γενικού αρχηγού της ομάδας Γιάννη Ντερμανάκη να εκδώσει ανακοίνωση.
Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:
\”Προς αποκατάσταση των υπερβολών που αναφέρονται σε χθεσινή ανακοίνωση των ποδοσφαιριστών θα ήθελα να τονίσω τα εξής:

Το ποσό που έχει διανεμηθεί στο προσωπικό της ομάδας κατά την φετινή αγωνιστική σεζόν (τέλη Αυγούστου 2012 μέχρι σήμερα) υπερβαίνει τα 90.000 ευρώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Π.Α.Ε. στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται αμοιβές ποδοσφαιριστών και προπονητών που έχουν αποχωρήσει κατά την φετινή περίοδο, δεν συμπεριλαμβάνεται όμως χρηματικό ποσό 14.000 ευρώ που καταβλήθηκε προς ρύθμιση-εξόφληση οφειλών της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου.

Α)Υπενθυμίζω ότι το να προστατευτεί η ομάδα από ενδεχόμενες προσφυγές και απαιτήσεις, αποτέλεσε προσωπική προτεραιότητα μου και η ομάδα ξεκίνησε την αγωνιστική σεζόν καθαρή από υποχρεώσεις της περσινής περιόδου. \’Αρα γιατί τόση δυσπιστία;

Β)Η Π.Α.Ε Α.Ο.Χανιά παρ’ότι δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο ρητά στις έγγραφες συμφωνίες της με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές, παρέχει αξιοπρεπέστατη στέγη και σίτιση δυο φορές την ημέρα στους μη Χανιώτες δίχως καμία οικονομική επιβάρυνση τους.

 Γ) Η Π.Α.Ε έχει δαπανήσει έως τώρα περί τα 18.500 ευρώ για  μετακινήσεις στα εκτός έδρας ματς ενώ λόγω των αρνητικών εντός έδρας αποτελεσμάτων και της επαναλαμβανόμενης απογοήτευσης που προκαλείται στον κόσμο της ομάδας ποσό 15.500 ευρώ από ίδιους πόρους μελών της διοίκησης για αμοιβές διαιτητών.

Στα μειωμένα έσοδα από εισιτήρια και από διαφημιστικές χορηγίες έχει βεβαίως συντελέσει και η έλλειψη αξιοπρεπούς έδρας σωστής φιλοξενίας και αντάξιας προβολής των χορηγών με υπαιτιότητα του Δημάρχου Χανίων που δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα.

Δ) Η Π.Α.Ε. παρά την φετινή απώλεια εσόδων του βασικού χορηγού της ομάδας που όμως λόγω της πολυετούς στήριξης που προσέφερε,  μόνο ευγνωμοσύνη του οφείλουμε εξακολουθεί να προσπαθεί να παραμείνει συνεπής σε υποχρεώσεις προς το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία με την μορφή ρυθμίσεων που θα υπερβούν κατά προσωπική μου εκτίμηση τα 35.000 ευρώ έως το τέλος της σεζόν.

Θα ήταν πολύ απλό να αναφερθώ στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες για όλο τον κόσμο και σε συγκρίσεις με άλλα σωματεία που αυτομάτως θα έκλειναν κάθε θέμα συζήτησης αντί για αυτό, απευθύνω έκκληση προς τους ποδοσφαιριστές να αποφεύγουν κινήσεις που μόνο πλήττουν την ομάδα και δυσχεραίνουν την προσπάθεια μας άρα και την δική τους και να επικεντρωθούν στον στόχο που θα οδηγήσει τον Αθλητικό Όμιλο Χανιά μετά από τρεις δεκαετίες στην Β’ εθνική και εμάς στην ευχέρεια να είμαστε συνεπείς  στις υποχρεώσεις μας απέναντι τους.

Κύριοι κατανοούμε αλλά στην παρούσα φάση περιμένουμε όπως ελπίζουμε και εσείς βαθμούς και όχι αντιπαραθέσεις.

Βάλτε πλάτη στα δύσκολα και αφήστε τις τρικλοποδιές για τον αγωνιστικό χώρο.

Υ.Γ το παρόν κείμενο σε καμία των περιπτώσεων δεν πρέπει να αποτελέσει αφορμή έκφρασης δυσφορίας του κόσμου προς τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θέλουν στήριξη όπως και εμείς,  εάν μάλιστα δεν υπήρχε η χτεσινή υπερβολική ανακοίνωση τους θα μπορούσαμε να μπούμε σε διαδικασία παροχής εξηγήσεων για διάφορα θέματα που τους απασχολούν, πλέον όχι.\”

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook