Για \”χάρισμα\” της δημόσιας περιουσίας με καταστροφικές επιπτώσεις και στον τουρισμό, κάνει λόγο ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ αναφορικά με την προώθηση απο το ΤΑΙΠΕΔ της παραχώρησης σε ιδιώτες και του αεροδρομίου Χανίων \”Γ.Δασκαλογιάννης\”

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής :

\”Με διαδικασίες κατεπείγοντος η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ επιδιώκει την παράδοση των πλέον εμπορικών κρατικών αεροδρομίων –μαζί και του αεροδρομίου Χανίων- σε μονοπωλιακούς ομίλους, μέσω νομοσχεδίου του υπουργείου Υποδομών υπό τον τίτλο «Διαμόρφωση φιλικού αναπτυξιακού περιβάλλοντος για τις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις και άλλες διατάξεις», εφαρμόζοντας την εγκληματική πολιτική της ΕΕ.

Αυτή η πολιτική είναι σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων και έχει μοναδικό σκοπό την ενίσχυση των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων. Η συγκυβέρνηση προσθέτει ακόμη ένα βαρύτατο αδίκημα στο ενεργητικό της με το ξεπούλημα και των αεροδρομίων της χώρας.

Η \”φιλολογία\” περί ανάπτυξης, ανταγωνιστικών τιμών των αεροδρομίων και προσέλκυσης τουριστών αποτελεί \”προπέτασμα καπνού\” και αισχρό πρόσχημα. Τρανό το παράδειγμα του «Ελ. Βενιζέλος», όπου η παράδοση σε ιδιώτη σήμανε τεράστια αύξηση των τελών και των τιμών των εισιτηρίων, με ταυτόχρονη μείωση των επισκεπτών-τουριστών. Είναι ξεκάθαρο ότι τα αεροδρόμια, που ο ελληνικός λαός έχει χρυσοπληρώσει, όπως και για τις συμφωνίες για τη χρήση τους από ξένες αεροπορικές εταιρείες, χαρίζονται.

Πίσω από την εκποίηση- ιδιωτικοποίηση κρύβονται ακόμη μεγαλύτερες παροχές προς τους κεφαλαιοκράτες και άμεση υπονόμευση των δημόσιων εσόδων, τη στιγμή που ο εργαζόμενος λαός τσακίζεται από τις μειώσεις μισθών, την ανεργία και τα αβάσταχτα χαράτσια. Το ίδιο πράγμα θα συμβεί πιο οξυμένο στους εργαζόμενους του αεροδρομίου, ενέχοντας τον κίνδυνο πολλοί από αυτούς να πεταχτούν στο δρόμο.

Σήμερα απαιτείται μια άλλη πολιτική, όπου τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, οι συγκοινωνίες και οι μεταφορές θα είναι περιουσία του ελληνικού λαού, θα αναπτύσσονται με κεντρικό σχεδιασμό στα πλαίσια μιας ανάπτυξης που θα έχει στο επίκεντρο τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και όχι τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών, των μεγαλοξενοδόχων και των μονοπωλιακών ομίλων.

Καλούμε το χανιώτικο λαό, εργαζόμενους, μικρομεσαίους αγρότες και φτωχούς ΕΒΕ, μέσα από τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς, να κάνουν δική τους υπόθεση την οργάνωση και την αντίσταση, για να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση του «Ι. Δασκαλογιάννης».\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook