Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη και σε στενή συνεργασία με τον Πρόεδρο του Παγκρήτιου Συλλόγου Ασφαλισμένων Αγροτικής Τράπεζας, κ. Χρήστου Λουγιάκη, αλλά και με θετική εξ’ αρχής διάθεση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ι. Βρούτση, υπήρξε επιτέλους ικανοποίηση στο αίτημα αλλά και στην αγωνία χιλιάδων εμπλεκομένων. 
Η ξεκάθαρη δέσμευση του Υπουργού Εργασίας ήταν ότι: «θα λυθεί οριστικά το θέμα των ασφαλισμένων του Ταμείου Προσωπικού της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος (ΤΥΠΑΤΕ) το οποίο αφορά περίπου 25.000 συνταξιούχους. Σε ελάχιστες εβδομάδες και τυπικά θα ενταχθούν στο ΙΚΑ – ΕΟΠΥΥ, χωρίς να είμαι σε θέση αυτή την ώρα να μπω σε περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες».
Το Ταμείο Προσωπικού της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος (ΤΥΠΑΤΕ), λειτουργεί στη χώρα μας περισσότερο από 75 χρόνια, καλύπτοντας τις υγειονομικές ανάγκες των υπαλλήλων και των συνταξιούχων της ΑΤΕbank, αλλά και των μελών των οικογενειών τους. 
Μετά την ανάκληση λειτουργίας της ΑΤΕ, τη θέση της σε ειδική εκκαθάριση και τη μεταβίβαση μέρους της περιουσίας της στην «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε», δημιουργήθηκαν ζητήματα σχετικά με την ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων στην πρώην ΑΤΕ, καθώς το ταμείο είχε σταματήσει να καλύπτει την νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων.
Το σίγουρο είναι ότι πλέον δίνεται ένα τέλος στην αβεβαιότητα και την αγωνία χιλιάδων συνταξιούχων.
Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης ευχαρίστησε τον Υπουργό κ. Ι. Βρούτση, καθώς όπως δήλωσε: «δίνεται οριστική λύση στο πολύ σοβαρό πρόβλημα που είχε προκύψει στη νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική κάλυψη 25.000 συνταξιούχων της ΑΤΕ και προστατευομένων μελών τους. Η πολιτική ηγεσία οφείλει σε τέτοια θέματα να έχει γρήγορα αντανακλαστικά. Σας ευχαριστώ για την εξαιρετική και αποτελεσματική συνεργασία».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook