Στον Κόκκινο Πύργο του Δήμου Φαιστού θα βρεθούν σήμερα Πέμπτη στις 19:00 το απόγευμα ο Γραμματέας της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλογιάννης, και ο ΓΓ Λιμένων Κώστας Μουτζούρης. 
Ο λόγος της επίσκεψης αφορά στην αναθέρμανση του ενδιαφέροντος για το περίφημο λιμάνι του Νότου στο Ηράκλειο, ένα θέμα που είχε ανοίξει πριν από περίπου 5 χρόνια αλλά δεν είχε προχωρήσει. 
Οι δύο άνδρες θα εποπτεύσουν το χώρο και θα συναντηθούν και με τη δήμαρχο Μαρία Πετρακογιώργη. 
Εφόσον υπάρξει έδαφος, με δεδομένη την ύπαρξη πολιτικής βούλησης για τη δημιουργία του λιμανιού, τότε θα γίνει προσπάθεια για την προσέλκυση επενδυτών. 
Δήλωση για το θέμα έκανε ο Δ/νων Σύμβουλος της ΜINOAN LINES κ. Αντώνης Μανιαδάκης. Συγκεκριμένα ο κ. Μανιαδάκης τόνισε: 
«Την ώρα που μιλάμε για αναπτυξιακό έλλειμμα στην Κρήτη, η κατασκευή του λιμανιού του Τυμπακίου θα είναι μια πολύ σημαντική επένδυση, καθώς θα τοποθετήσει τη νότια Κρήτη στο χάρτη του παγκόσμιου διαμετακομιστικού εμπορίου με παράλληλη δρομολόγηση επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων όπως και κρουαζιερόπλοιων.
Η τοπική κοινωνία θα πρέπει να λάβει υπόψη ότι η Βενετία, η Γένοβα, η Μασσαλία, η Βαρκελώνη, το Λονδίνο, το Ρότερνταμ και η Κοπεγχάγη είναι οι ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης με τεράστια τουριστική ανάπτυξη, ενώ παράλληλα είναι και τα μεγαλύτερα λιμάνια της με απόλυτο σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος και στην πολιτιστική τους κληρονομία. 
Από καιρό έχω εκφράσει την άποψή μου για τη δημιουργία λιμένων στη νότια Κρήτη και για ισομερή ανάπτυξη ολόκληρου του νησιού. 
Είναι μια πολύ θετική εξέλιξη για όλη τη Μεσσαρά – και ιδιαίτερα του Τυμπακίου – που θα οδηγήσει στη δημιουργία εκατοντάδων νέων θέσεων εργασίας για τους κατοίκους της, ενώ μια τέτοια προοπτική ανοίγει νέους επιχειρηματικούς δρόμους για τον τουρισμό και την ακτοπλοΐα συμβάλλοντας στην ενδυνάμωση του εμπορίου με τις χώρες της βόρειας Αφρικής με αύξηση εξαγωγών τοπικών γεωργικών, κτηνοτροφικών και άλλων προϊόντων προς αυτές».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook